Лоши навици, пречещи да забогатеете

Не пестите, затъвате в дългове
19 юни 2019 18:50, Михаела Лазарова
26
Лоши навици, пречещи да забогатеете
Снимка: pexels

Замисляли ли сте се защо финансовото ви състояние не се подобрява? А щом получите заплатата си, парите сякаш изчезват. Има някои лоши навици, които могат да ви отдалечат от желанието ви да бъдете по-богати. Вижте кои са.

Не се фокусирате върху бъдещето, а само върху настоящето

Понякога, когато сме изправени пред трудности, невинаги докарваме нещата докрай, за да ги разрешим. Това със сигурност носи негативни последствия. Не по-различно стоят нещата, когато говорим за финанси. Ако се фокусирате върху настоящите си нужди без да мислите за бъдещите, със сигурност няма да станете по-богати. Въпреки че е добре да се погрижите за всичко в настоящето, направете всичко възможно да помислите и за дните напред.

Мислите, че е твърде рано да започнете да пестите

В младежките години, обикновено се отдаваме на различни удоволствия и последното, което ни минава през главата е да спестяваме пари. Това се случва, защото смятаме, че ни е твърде рано да започнем със спестяването. Погрешно е! Никога не е твърде рано да спестите част от доходите си, независимо колко ниски или високи са те. Според финансовите експерти, препоръчително е първо да спестим част от доходите си, а след това да помислим за харчене.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: богатствофинансипари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Капиталист "В българия също има хиляди милионери,".Ми ние си ги знаеме бе , ама не са станали с бачкане и пестене милионери а най-са ми партиици и наследницете им !Ако случайно някой тръгне да надига глава и да забогатява не зависимо от партията майка - пращат му вратовете да го застраховат и прочие .
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майка ми и баща ми цял живот пестиха,а това се отрази на мен и сестрами по отношение на самочувствието.Винаги се чувствах подтиснат от факта че другите деца разполагаха с джобни,и си позволяваха глезотии.А родителите ми работеха за хубави пари,и имаха рядко за времето си солиден спестовен влог.Хората ги упрекваха за това че са стиснати,и казваха поне децата не лишавайте,ама кой да чуе.После след промените банките им взеха всичко.Незнам заради това ли,друго ли,аз станах прахосник,винаги без пари.
23
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
*** статия, защото не важи за България! Тук заплатите са отчайващо мизерни, че едва оцеляваме, а някаква си Михаела ни съветва да пестиме! Не пишете глупости!
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1. лош навик 1 - не работите като програмист.
21
1
 
11
 
! Отговори
малоУМНО преди 4 години
МДА, ТЪПО Е ДА ИЗТЕГЛШ 16 000 000 000 КРЕДИТИ, А НАРОДА ТИ ДА Е НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО ВСЕКИ ПОКАЗАТЕЛ ( ОСВЕН НА НСИ ;)) ......
20
0
 
12
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
До АнонименБаш от нулата са почнали, а СПЕСТЕНОТО е това което е инвестирано.Повечето милионери в САЩ са максимум второ поколение американци - или те са дошли с нищо, или родителите им.Ако не умееш да пестиш, т.е. да управляваш поне полу-разумно личните си финанси, трудно ще се справиш с фирмените.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Т.е ИНВЕСТИЦИЯТА е това което ги е направило милионери а не ПЕСТЕНЕТО и сядането на ***. То е ясно че не се почва от нулата.. Ех колко си зле ама надъхан да приказва и критикува. Това което казва е че човек трябва да има базов капитал и с този базов капитал да инвестира. Този базов капитал може да се набави и с пестене, и с заем и по какъвто и да е начин. И това го представяш като стратегия "пестене". Лол.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 92Хвърли някой линк да видим как баш с пестене са станали милионери. Ако говорим за България не важи. И между другото май си сляп тъй като тук повечето мнения са човек да изработи нещо вместо да спестява. това какво оправдание е бе, сляп философ неразбран?
17
4
 
5
 
! Отговори
До 123 преди 4 години
И тебе да хванат едни яки момчета и жена си ще хвърлиш през балкона, за да се отървеш. Да не вярваш, че ей тъй някой хвърля през балкона нещо???
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пестенето е много лоша идея! За какво да пестиш в инфлационна икономика? Това е гарантирана загуба на време!
15
2
 
8
 
! Отговори
123 преди 4 години
До До 11На тях им трябват да ги хвърлят през терасите
14
1
 
16
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Ами те българските пенсионери пестят ли пестят, любимата им дума е икономия, на хляб и мляко живеят.Що така де не стават милионери??
13
3
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Тръмп е пестил ли,пестил и затова е милионер с жена трофей.
12
1
 
6
 
! Отговори
калинка преди 4 години
Трудно ще те разберат ;)
11
6
 
5
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
В българия също има хиляди милионери, които са постигнали успеха си чрез бачкане, малко рискове, и ПЕСТЕНЕ (защото все пак са започнали от нулата).Не са точно тези които ще ви дразнят с поршетата, онези със скъпите коли просто са продали на баба си нивата или са откраднали веднъж и не знаят какво да правят след това освен да псуват всяко правителство. Също като вас впрочем.Милионерите карат короли, акорди и камри-та и никога няма да ги познаете сред тълпата.
10
6
 
6
 
! Отговори
калинка преди 4 години
Бай *** си заслужава съдбата!
9
9
 
7
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
До Анонимен"Покажете някой богат дето го е постигнал със ПЕСТЕНЕ."Над 92% от американските милионери са станали милионери чрез пестене - и инвестиране на спестеното (което при тях е над 50% от годишния доход). Колкото и да ви пречи на оправданията, това си е истината.
8
7
 
15
 
! Отговори
Нъцки преди 4 години
Големите пари се правят със хитрост! Трябва яко да ви сече пипето и да знаете как да правите скришно далавери и измами без да ви хванат.Докато бизнеса на някой върви и преди да се издъни схемата хората го наричат бизнесмен и предприемач. А когато се издъни и го подгонят ченгетата и прокурорите тогава вече е просто престъпник.От мен да знаете - честен и почтен богаташ няма!
7
1
 
27
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Не знам някой от спестяване да е станал богаташ с изключение на едни дупетати дето спестяваха от закуските и станаха милионери, дето се вика направо си го "отгладуваха" това богатство.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно *** статийка!Богатството е много иотносително понятие!