17 храни, които пречат на здравето

Специалистите по хранене не ги консумират
20 юни 2019 20:58, Михаела Лазарова
2
17 храни, които пречат на здравето
Снимка: istock

Газирани напитки, инстантни супи, трапезна сол... Това са само част от храните, които специалистите по хранене (нутриционисти) избягват да консумират. Какво още няма да видите в тяхната кутия за хранене или на тяхната маса:

Изкуствени подсладители – някои от тях увеличават риска от покачване на теглото, което повишава риска за сърдечни проблеми и диабет.

Пуканки за микровълнова фурна – твърде много хидрогенирани мазнини и изкуствени химикали.

Колбаси – съдържат съставки, които увеличават възпалението в тялото, които са предпоставка за развитието на рак.

Маргарин – съдържа преработени растителни масла.

Бутикови плодови сокове, смутита – някои от тях могат да съдържат повече калории.

Хотдог – високо съдържание на захари, мазнини, натрий и ниско съдържание на протеини.

Инстантни спагети – твърде много натрий и никаква хранителна стойност.

Подсладени плодови кисели млека – изглеждат примамливо на рекламата, но около 50% от калориите от тяхната консумация, получаваме от добавените захари.

Понички – обикновено са направени от рафинирано бяло брашно. В допълнение с нездравословните мазнини и захарта, предизвикват покачване на кръвната захари инсулина.

Бургери от бързо хранене – направени от съставки с ниско качество и почти никаква хранителна стойност.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
Делян Пеевски преди 4 седмици
Лятото не ям - пък зимата съм на гладна диета!