Време е за тренировка. Кога тя има най-голям ефект?

Вижте по кое време на деня е най-добре да тренирате
20 юни 2019 22:23, Ивета Иванова
3
Време е за тренировка. Кога тя има най-голям ефект?
Снимка: Pexels

Случвало ли ви се е да тренирате здраво всеки ден, но да не виждате резултати и прогрес, да не може да свалите излишните килограми? Това може да е и заради часа на тренировката, твърдят експерти.

Изследователи от Дания са установили съществена разлика между тренировките, провеждани сутрин и тези, които се провеждат вечер. Те твърдят, че когато тренирате рано сутрин и това е първото нещо, което правите през деня, се изгарят повече мазнини.
 
"Тези разлики сигурно са контролирани от циркадния ритъм - нашия вътрешен часовник. Сутрешните упражнения задействат генетични програми в мускулните клетки и ги правят по-ефективни и така те по-добре метаболизират захар и мазнини. Вечерните упражнения, от друга страна, повишават разхода на енергия на тялото за по-дълъг период", казва професор Джонас Трийбек от Университета на Копенхаген.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: отслабванетренировки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
125 преди 4 години
Най важното е колко се храниш на ден! Ако нямаш за цел- мускули, които така или иначе не можеш да помпиш докато си жив, важмото е колко калорий консумираш! Оставете фитнесът за *** дето смятат, че с големи мускули мацките ще си счупят краката за тях! Мацките ги интересуват най-вече мангизите и само мангизите!
2
2
 
2
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Сутрин карам новия си шосеен велосипед на гладно, между 35 - 50 км с баири. И мазнинките изгарят кат за световно. А вечер след 19 чсса в залата яко кардио и вдигане на тежко в кръгова тренировка. Зимата ще тренирам всеки ден различна мускулна група.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости. Сутрин е ОК да се прави само кардио. Силовата тренировка вечер и после стабилно и правилно наяждане гарантира резултати.