Кои 8 неща не вярвахте, че ще правите като родители?

Да изгубите контакт с приятелите без деца
25 юни 2019 22:50, Михаела Лазарова
6
Кои 8 неща не вярвахте, че ще правите като родители?
Снимка: istock

Преди да станем родители сигурно на всеки от нас се е случвало да каже по повод някой дразнещ родителски навик – „Това аз никога няма да го направя“. И известно време след това, може би месеци, може би години, чудото се случва и се оказваме в позицията на родители. И се улавяме, че точно тези практики или привички, които са ни били неприятни в поведението на другите родители, точно тези неща ги вършим и ние, макар и рядко. Макар и да сме се заричали, че никога, ама никога няма да ги направим. Същинска ирония на съдбата, нали?

С цел да се посмеете, ще ви представим кратък списък с някои от тези родителски действия и ви каним да споделите вашия опит с коментари по темата.

Да използвате слюнка за почистване

Колко пъти преди сте си казвали, че това е наистина отвратително? И да, така е, доста неприятно и нехигиенично действие е. Но едва ли има родител, който поне веднъж да не е бил навън с детето, оставен без арсенала си от всички видове сухи и мокри кърпички, дори без вода подръка и да му се е наложило да прибегне до тази мярка. Силно се съмняваме, че има чак толкова образцови родители, на които това не се е случвало. А ако има, браво!

Да се предадете на плача на детето

Преди да имате дете сигурно ви се е случвало да наблюдавате следната ситуация в магазина – майка, бутаща количка с продукти, влачейки ревящо дете, което иска поредното пакетче с бонбони, докато в един момент майката просто се предава и купува бонбоните, само и само да миряса хлапето. Наблюдавайки отстрани сигурно сте отсъдили, че това е голя-я-ма грешка, нали? Че майката е предала властта на детето, след като не е издържала на истеричния рев. Докато години по-късно, като в леко шизофренично дежавю самите вие не се оказвате в същата ситуация, купувайки сладкото изкушение на детето, молейки се наум, че така най-накрая ще млъкне. Да? Така си и мислехме.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
6
 
! Отговори
Не вярвах преди 4 години
Не вярвах че децата си точат зъбите върху костите на родителите си.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че ше спра да пия ...
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Колко пъти преди сте си казвали, че това е наистина отвратително? И да, така е, доста неприятно и нехигиенично действие е. Но едва ли има родител, който поне веднъж да не е бил навън с детето, оставен без арсенала си от всички видове сухи и мокри кърпички, дори без вода подръка и да му се е наложило да прибегне до тази мярка. Силно се съмняваме, че има чак толкова образцови родители, на които това не се е случвало. А ако има, браво!"Мерси.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При мен ударихте 8 последователни греди, иска се талант за това.
1
1
 
3
 
! Отговори
а преди 4 години
Не вярвах, че ще надебелея и той ще ме зареже, предвид статистиките би трябвало да е 80% от мненията, но къде ти, това е БГ, всеки е милионер с къща за милиарди и кола за трилиони.