Къде грешим при готвенето с масло?

Добавяме го твърде скоро по време на пържене
26 юни 2019 19:00, Михаела Лазарова
4
Къде грешим при готвенето с масло?
Снимка: istock

Една от най-често използваните съставки в кулинарията е маслото. Обичаме да го хапваме върху препечена филийка, да го добавяме към тестата за питки, хлябове, към месните специалитети. Но дали готвим с него правилно?

Вижте някои от най-често допусканите кулинарни грешки, както и съвети за по-вкусен резултат.

Използване на грешна температура на маслото

Нещо много важно при приготвяне на печива с масло е неговата температура. Когато в рецептата за любимия ви кекс или бисквити пише, че маслото трябва да е на стайна температура, това означава маслото да е наистина меко, за да може лесно да се свърже със захарта и да се образува плътна и кремава основа.

Ако решите да разтопите маслото, за да стане по-лесно бъркането, това може да доведе до образуването на въздушни джобове, което може да направи крайния резултат не пухкав, а да е по-сплескан. Когато приготвяте тесто за пай, бутертесто, работете с масло, което е наистина студено.

Твърде мекото масло няма да ви свърши работа и няма да направи по-люспесто и вкусно тестото. И все пак, ако по рецепта маслото трябва да е разтопено и да се комбинира с яйца, трябва да го оставите да изстине малко, за да не сготвите яйцата.

Има ли значение дали маслото ще е солено или не?

Да! Когато готвите с неосолено масло, може да контролирате количеството добавена сол. Ако все пак рецептата включва такова, започнете с по-малко количество, опитвайки постоянно, за да знаете дали да добавяте допълнително сол или да я пропуснете. Несоленото масло е идеално и за приготвянето на солени сосове, което ви позволява вие да определите според вкуса ви солеността. Солено масло може да пробвате за сандвичи, сосове, при приготвяне на зеленчуци.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Да! Когато готвите с неосолено масло, може да контролирате количеството добавена сол."Ако готвиш нещо без абсолютно никаква сол, да, но истината е, че соленото мясло е почти винаги по-добрият избор. И пак можеш. да "контроличаш" количеството сол.
3
0
 
4
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
Само мрънкачите са ни мрънкачи
2
7
 
9
 
! Отговори
Дядо Пенс преди 4 години
Едно време какво масло имаше !!! 250 г. за 1,44 лв. Чисто,без примеси...
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
че готвим с масло, щото това е всичко друго но не и масло, не че олиото е олио!