В кои случаи пълнеем от смути?

Когато в смутито има подслаждащи съставки
26 юни 2019 16:10, Михаела Лазарова
9
В кои случаи пълнеем от смути?
Снимка: pexels

Само защото смутито ви е съставено предимно от плодове и зеленчуци не означава, че то е полезно и здравословно. Дори зелените смутита могат да причинят покачване на теглото и кръвната захар. За да избегнете този ефект е много важно да внимавате какво и колко точно слагате в блендера.

Полезно ли е да се пие смути за закуска?

Полезно е, стига да са спазени стриктно пропорциите на съставките, които използвате. Балансираният състав на смутито, включващ протеини, въглехидрати, мазнини е от водещо значение. Ако пропорцията не е пресметната правилно, резултатът е наднормено тегло, а е възможно да се появят и други колебания в кръвните показатели.

Когато пиете смутита е много лесно да прекрачите допустимата граница на количеството хранителни вещества в него. Това е така, защото в чаша с пасирани плодове и зеленчуци, малко ядки или мляко, се съвместяват много повече въглехидрати, мазнини и протеини, отколкото ако изядете една ябълка и хапнете няколко бадема например. Концентрацията на веществата в смутито е значително повече, отколкото в продуктите в суровата им цялостна форма. Така рискът да приемете повече, отколкото е препоръчително, нараства.

Кои са грешките, които правят смутито не толкова полезно и които причиняват напълняване?

Смутито ви е прекалено голямо

Вкусната напитка ви кара да искате да си направите по-голямо количество, но това крие своите рискове. Неусетно надхвърляте допустимото количество калории в ежедневния си прием, което в добавка към останалите хранения изиграва лоша шега на талията ви.

Смутито ви има прекалено много съставки

В стремежа си да направите смутито си по-полезно, е възможно да прекалявате с количеството и разнообразието на съставките в него. Ако съвкупността от тях дава като краен резултат голямо число калории (в някои случаи неусетно можете да погълнете дори 600 калории само с една чаша!), това ще предизвика напълняване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: диетаотслабванесмути
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Във всички случаи
6
1
 
1
 
! Отговори
Арменско смути преди 4 години
Може ли да се ядат ябълки от Чернобил.Може, но огризките трябва да се заравят по-надълбоко.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в кои случаи е смущаваме от пълни?
4
3
 
0
 
! Отговори
ДО 3 преди 4 години
Евала брат! Хахах как си ги наредил тия двамата селски тояги! Само така! *** обичат да муат ***, суроватка за прасетата, мазни меса и суджуци, да се тъпчат здраво до ламарината хахаха
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това заглавие ме смути.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
у наше село му викаме помия
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези смутита са такава гнусотия, че не мога да ги гледам камо ли да ги пия. Като че ли нямам зъби да си ям плодове, та ще правя бъркочи.