Любими храни, от които се пълнее

Вижте кои са храните, които съдържат празни калории
28 юни 2019 01:55, Михаела Лазарова
8
Любими храни, от които се пълнее
Снимка: Istock

Различните храни имат различна хранителна стойност. За да контролирате успешно теглото си е важно да броите калориите, които приемате в рамките на 24 часа. Те не трябва да надхвърлят енергийния разход, който имате в зависимост от начина ви на живот и това дали се упражнявате редовно или не сте особено активни.

Една от най-често срещаните грешки в следването на диети е неглижирането на храните, носещи празни калории на организма. Ако мислите, че изключването на пържените картофки и бургерите е най-важното в борбата с килограмите, грешите.

Вижте кои са храните, които съдържат празни калории и които всъщност ви карат да пълнеете.

Безалкохолни напитки

Може да сте премахнали пържените, тестените и сладките храни изцяло от диетата си, но да продължавате да пиете газирани и безалкохолни напитки. Това не прави менюто ви здравословно, напротив. Сладките напитки, включително и онези, които не съдържат захар, но съдържат изкуствени подсладители, доставят празни излишни калории на организма. Ако се чудите защо усилията ви в отслабването изглеждат напразни, празните калории може да са в основата на проблема.

Не само че празните калории могат да възпрепятстват отслабването ви, но и могат да предизвикат допълнително повишаване на теглото.

Бял хляб

Белият хляб е богат предимно на рафинирани въглехидрати, които не са най-полезното нещо за здравето. Те са в основата на наднорменото тегло и възникването на диабет. Белият хляб е носител на празни калории, които буквално се разтварят в устата ви, тоест влизат в кръвния поток и обмяната на веществата без реално да носят енергийна стойност, само хранителна. Същото важи и за сладкарските изделия, които не ви засищат, а само ви карат да се усмихнете за момент. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
11
 
! Отговори
Ник преди 4 години
До АнонименВсе едно аз съм го писал.В нашето училище имаше две дебелички момчета,на едното викахме Шишо,на другото Шимбо.Почти не помня дебели хора.Но храната макар и без етикети,беше здрава,естествена,нямаше химия.Днес ядем индустриални,химизирани храни,организмът не ги разпознава,като храни и ги трупа.За това е така.Чисто отровителство!Не случайно не си мръдват пръста да възстановят селото и селското стопанство,за няколко години ще се изправим...
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз искам да се обърна към хората, живяли преди 90-та година.Кажете, по ваше време ( и мое), колко бяха пълните хора? Много ли бяха?В цялото ни училище (много деца, не като сега) имаше 3 пълни деца (2 момчета и ЕДНО момиче. И те бяха такива поради опредлени заболявания. )А сега се огледайте по улиците! Ами 3/4 от момичетата са отвъртяли трътки, като на пети полк тупана. И при момчетата не е по-различно.Ако проблема е в яденето, то явно е в качеството на храната.Станхаме дебелаци като в САЩ.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълнее се от всички храни, които се ядат в големи количества, освен от свежи салати. Просто от тях не можеш да ядеш прекалено много. Надуваш се. А калориите им са малко.
3
5
 
2
 
! Отговори
;-) преди 4 години
И давайте на момчетата докато ви я искат, защото после никой няма да ви я иска.
2
0
 
5
 
! Отговори
а преди 4 години
Бира, чипс, дюнери, коли, швепсове, бял хляб, семки, макарони, спагети, всякакви салами, луканки и наденици... Иначе за свалянето на килата - може и с диети, има не-лоши варианти - аз лично ползвам "потене", много спорт, главно тичане, с което през кожата излизат основно тея мазнини. Не е приятно за гледане, но работи.
1
1
 
10
 
! Отговори
SS преди 4 години
РАДВАЙТЕ СЕ НА ЖИВОТА ДОКАТО МОЖЕТЕ,ЯЖТЕ ПИЙТЕ И СИ НОСЕТЕ,НОВИТЕ ДРЕХИ.ДОКАТО НЕ Е ДОШЪЛ АПОКАЛИПСИСА.