Няколко трика за справяне с изпотяването

Какво можем да направим, за да решим този проблем?
28 юни 2019 05:14, Ивета Иванова
21
Няколко трика за справяне с изпотяването
Снимка: Pexels

Летният сезон е любимото време от годината на много хора. Но горещината води до изпотяване, което ни кара да се чувстваме некомфортно. Никой не обича петната от пот по тениските, особено когато е на среща. Ето и как да решите проблема с изпотяването.

Носете по-широки дрехи
 
Залагайте на ризи, тениски и потници, които не са впити, а по-скоро отпуснати. Дори да са ви леко широки, това не е проблем, така ще ви държат по-хладно, ще се изпотявате по-малко, а и ако дрехите не са впити по вас, петната от пот няма да се забелязват. През лятото е хубаво да се носят светли дрехи, но пък по-тъмните цветове - синьо и черно също крият петната.

Тоалети от синтетични материали
 
Ако говорим за материи, най-добре е да купувате дрехи от синтетични материали - високотехнологичен полиестер или найлон. Памучните облекла са много удобни и са добри за кожата, но през лятото няма да ви свършат работа. Кожата може да "диша" с тях, но пък те не попиват влагата и потните петна ще личат. Трудно изсъхват.

Ползвайте антиперспирант
 
Ясно е, че използвате дезодоранти през лятото, вероятно и такива с формула против изпотяване. Но специалистите смятат, че антиперспирантите са по-ефективни. Антиперспирантите ограничават изпотяването като блокират порите. В съдържанието им обикновено влизат алуминиеви съединения. Те запушват порите, така че потта да не може да достигне до повърхността на кожата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: изпотяванепроблем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ми е изтрит коментара за умствените възможности на списвалата статията. При това нищо обидно не бях написала - само пожелания да се образова преди да ПРЕписва или да си мълчи!!!Гледайте да не изтриете и тези редове!
9
0
 
2
 
! Отговори
Йоанко Козел преди 4 години
Какво да пишем , когато няма какво да пишем ?!Поредната статия-баластра за запълване на празнини. Нищо против ,само да не бяха малоyмните "решения" на проблема ; лошото е , че някой може да се впрегне ...
8
0
 
21
 
! Отговори
asdf преди 4 години
Да си запушиш порите на кожата е един от най-сигурните начини да получиш топлинен удар. Вие въобще имате ли капка мозък в главите си, нали чрез потене тялото се охлажда. Да не говорим, че хората и дишат през кожата си. Пълна малоумщина е тази статия. Ако искате да не се потите толкова в пустинята например пият горещ ментов чай, силно концентриран. И се пие много вода в жегите.
7
0
 
8
 
! Отговори
Изпотен преди 4 години
7+8+9 = точно така, право в десетката. Запомнете всички -потта е полезна. Мирише ли ви лошо сменете хранителния режим. Не забравяйте-тялото иска и може да издържи температуриа до около 40 градуса, но трябва да го охлаждате умерено, главата е тази , която трябва да се пази, компютъра на човека, но не с лед и студена вода. Главата трябва да бъде по-охладена от тялото.
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, изпотяването е защитна реакция на организма в следствие на прегряването му.Да опитваш да спреш да се потиш е все едно да махнеш вентилатора от радиатора на автомобила си и да дадеш яка газ по някой баир лятото по обяд.Единственото полезно нещо с което може да спреш изпотяването е да се охладиш по някакъв начин (природосъобразен). Като, отиване на хладно, потапяне във по-хладна вода, заставане под сянка и спиране на всякакви движения и т.н.Всичко останало излага на риск!Недоучили !
5
1
 
19
 
! Отговори
... преди 4 години
Проблема не е в потенето. Хубаво и полезно е човек да се поти. Проблема е в хигиената. Някой се ръсят с парфюми, като за последно и си мислят че не смърдят. Вземайте си душ бе хора, ако трябва и по 2-3 пъти на ден. Хубаво е за вас и околните. Още повече - кожата ви също обича водата, така че - КЪПЕТЕ СЕ.
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвета за синтетичните дрехи е супер неадекватен - все едно да се облечете в найлонови торбички, щото не попиват потта.Комфорта е несравним просто!А антиперспирантите са по-ефективни единствено да ти докарат някой здравословен проблем. Отдавна се знае, че алуминия в състава им води до рак.Въобще защо пишете глупости не мога да разбера.Като няма с какво да запълните страницата, сложете един красив пейзаж, поне няма да ставате за смях.
3
0
 
25
 
! Отговори
Да се справяте ли? преди 4 години
Изпотяването е полезно и необходимо за тялото. Така организма се охлажда и едновременно изхвърля вредни и ненужни вещества. Хората затова ходят на сауна. След обилно изпотяване човек се чувства прекрасно а кожата става по мека и гладка.
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другата статия как да пърдите без миризма, но с лекота!Велика статия от грандиозна писателка с третокласно образование/образуване
1
2
 
33
 
! Отговори
Веско Маринов преди 4 години
Абе що не си...