Как да се предпазим от слънчево изгаряне: Ето 5 съвета

Какво да направим за справяне с проблема
3 юли 2019 19:55, Ивета Иванова
4
Как да се предпазим от слънчево изгаряне: Ето 5 съвета
Снимка: Pexels

Колкото и любим сезон да е лятото, защото тогава се случват най-вълнуващите ваканции и времето, прекарано край морето е мечтаната почивка за мнозина, този сезон крие и много опасности. Една от тях е свързана именно с честото ходене на плаж - слънчевото изгаряне.

Ето и няколко съвета как да се предпазите от него, според специалист от Британската Асоциация на дерматолозите, дал интервю за "Mirror".

1. Защитете кожата си с дрехи - не оставайте само по бански, когато сте извън морето и пече много - покрийте се с плажни дрехи или парео за дамите. Не забравяйте да носите голяма шапка, която да прави сянка на лицето, врата, очите, да покрива ушите, както и качествени слънчеви очила.
 
2. Когато слънцето е най-силно и вредно, прекарвайте повече време на сянка - в парк, гора, в хотела или вилата, в заведението. Става въпрос за времето между 11 ч. и 15 ч. Ако все пак ви е много горещо и искате да се топнете във водата, ограничете престоя си там и като излезете, не оставайте на пясъка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
малък Сашко преди 4 години
Никой не казва да лежите и да се печете като кебапчета на слънцето.А,точно това е представата за почивка на 90% от хората.Изненадващо в новината няма реклама на слънцезащитните препарати по 30+ лева :)Как е възможно да ти кажат 39 градуса е,и ти да ходиш на плаж??Аз лично не виждам никъде по телевизията реклами на хотели по зимните ни курорти, което е странно!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Англия може да се печеш колкото искаш почти без опасност, в България това е сигурен начин за рак на кожата
2
0
 
8
 
! Отговори
понти преди 4 години
Тея от Британската Асоциация на Дерматолозите са открили топлата вода и колелото едновременно! Най-обичам тези от Британия, където в промеждутаците, когато не вали дъжд и няма мъгла, излагат млечно белите си балдъри по паркове и градинки, да ми дават акъл как да се предпазвам от слънцето! ХАХАХАХХАХАХАХАХАА!
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато е слънчево-стоая в клозета и се предпазвам.