Нелепо, но пък еко: Жена почина, пронизана от... метална сламка

Със сигурност е по-щадящо за природата, но и по-опасно
10 юли 2019 19:45,
52
Нелепо, но пък еко: Жена почина, пронизана от... метална сламка
Снимка: Pixabay

В битка за по-чиста природа, държави и компании от цял свят една по една решиха да бойкотират пластмасовите сламки и други пластмасови прибори за еднократна употреба. Някои от най-големите вериги за бързо хранене обявиха смелите си планове да спрат да предлагат сламки в заведенията си до 2020 г.

Вместо това те ще насърчават хората да използват екологични алтернативи - например, сламки от биоразградима хартия или пък метални сламки за многократна употреба.

Още по темата

60-годишна жена във Великобритания обаче почина след нелеп инцидент именно с екологичната алтернатива, пише Vice.

Според патоанатома, извършил аутопсията, Елена Стръдърс-Гарднър е носела буркан за пиене със сламка, когато припаднала в кухнята си.

Тя е паднала напред и металната сламка на буркана я е пронизала в лявото око, проникнала е в мозъка й и в крайна сметка е засегнала фатално продълговатия мозък.

Патоанатомът предупреждава, че подобни екологични алтернативи е възможно да се окажат опасни за употреба. Според него металните сламки не бива да се използват, докато са прикрепени към подобни капаци, които фиксират сламките на място.

Елена е имала двигателен проблем, след като е пострадала при езда, когато е била 20-годишна. Според жената, с която Елена е живеела, хора с подобни проблеми трябва много да внимават при боравенето с подобна посуда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сламките са за пиене на коктейли - за да не ти се завира лед или парчета плодове ***.
13
3
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 4 години
"Тя е паднала напред и металната сламка на буркана я е пронизала в лявото око, проникнала е в мозъка й и в крайна сметка е засегнала фатално продълговатия мозък."Не, ето това е елементарна физика. Сядай си, слаб 2.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е просто - ако усетите, че припадате, отвинтете капачката и я поставете със сламката хоризонтално.
11
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А за какво ти е да пиеш със сламка ако си здрав и в състояние да пиеш и дъвчеш нормално?"Елементарна физика 5ти клас: Студената течност е по-тежка и се намира в дъното на чашата. Чрез сламката пиеш точно охладената част. Клас свободен!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес.бг е анти-българска медия. В комнетарите се трие и цензурира уж политически некорекното като за световно, но анти-български коментари, включително и откровени призиви за геноцид над етнически българи умиелшно се оставят, че дори магически получават плюсове.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за какво ти е да пиеш със сламка ако си здрав и в състояние да пиеш и дъвчеш нормално?
8
2
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Бренди не се пие със сламка
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сламки не ползвам, цялото това упражнение ми се струва крайно безсмислено и неефективно, неудобно и като цяло- загуба на време. Сто пъти по-удобно е просто да надигнеш чашата и да отпиеш, като нормалните хора а не като някой 200 килограмов американец, който не може да си сгъне ръката от тлъстини.
6
3
 
11
 
! Отговори
Conservator преди 4 години
Лекарят говори за екология .... некомпетентен ***. Поръчкова новина. Измислена статия. Тази метална сламка от арматура ли е била. И пластмасова сламка може да прободе окото. Ако не вярвате, пробвайте да паднете с нея отвесно.
5
2
 
10
 
! Отговори
Men преди 4 години
Сламки се дават на деца, щот много разливат.Другото е суета.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Вилиците също са опасни."Като малък не са ли те учили, че нож и вилица се носят с острието надолу когато ходиш с едно от двете в ръка? Най-малкото да не наръгаш някого неволно или да не наръгаш себе си ако (когато) се спънеш.
3
2
 
14
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Много модерни станахте бе , пиете със сламки ?! Аз направи вдигам буркана и пия от буркана !
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност е изпълнила еко целта си- сега повече няма да замърсява и тори планетата, няма повече да издишва въглероден диоксид, а тялото й ще се биоразгради за да нахрани почвата и малките организми. Поклон пред тази еко светица.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето имаше бамбукови сламки.