Нелепо, но пък еко: Жена почина, пронизана от... метална сламка

Със сигурност е по-щадящо за природата, но и по-опасно
10 юли 2019 19:45,
52
Нелепо, но пък еко: Жена почина, пронизана от... метална сламка
Снимка: Pixabay

В битка за по-чиста природа, държави и компании от цял свят една по една решиха да бойкотират пластмасовите сламки и други пластмасови прибори за еднократна употреба. Някои от най-големите вериги за бързо хранене обявиха смелите си планове да спрат да предлагат сламки в заведенията си до 2020 г.

Вместо това те ще насърчават хората да използват екологични алтернативи - например, сламки от биоразградима хартия или пък метални сламки за многократна употреба.

Още по темата

60-годишна жена във Великобритания обаче почина след нелеп инцидент именно с екологичната алтернатива, пише Vice.

Според патоанатома, извършил аутопсията, Елена Стръдърс-Гарднър е носела буркан за пиене със сламка, когато припаднала в кухнята си.

Тя е паднала напред и металната сламка на буркана я е пронизала в лявото око, проникнала е в мозъка й и в крайна сметка е засегнала фатално продълговатия мозък.

Патоанатомът предупреждава, че подобни екологични алтернативи е възможно да се окажат опасни за употреба. Според него металните сламки не бива да се използват, докато са прикрепени към подобни капаци, които фиксират сламките на място.

Елена е имала двигателен проблем, след като е пострадала при езда, когато е била 20-годишна. Според жената, с която Елена е живеела, хора с подобни проблеми трябва много да внимават при боравенето с подобна посуда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари