7 причини мъжете да обичат да се гушкат

Помага им да спят по-добре
11 юли 2019 20:47, Михаела Лазарова
6
7 причини мъжете да обичат да се гушкат
Снимка: istock

Кога бе последният път, в който прегърнахте партньора си без да ви е помолил за това или да ви е показал по някакъв начин, че иска да го направите? Просто така, една чувствена прегръдка.

Мислите си, че мъжете нямат нужда от прегръдки, че не ги харесват, но грешите. Те обичат да се гушкат. Това е техният начин да ни покажат, че искат нещо повече от настоящия момент, но не само.

Защо харесват прегръдките и очакват да ги получават по-често, вижте в следващите редове.

Повишава защитните инстинкти

Има редица неща, които повишават инстинкта на мъжете да пазят най–милото си, и гушкането е едно от тях. Прегръдката с любимия човек удовлетворява този инстинкт, защото кара мъжът да се чувства така, сякаш пази любимата си. Нещо повече, той е готов да я защити във всяка една ситуация.

Допринася за щастието на партньорката им

Ако двамата с любимия обичате да се гушкате, правите го често и това ви кара да се чувствате удовлетворени, щастливи, спокойни и мъжът до вас забелязва това, не се съмнявайте, че когато ви обгръща с ръцете си, той знае, че се чувствате приятно.

Усещане за близост

Често подценяваме мъжете смятайки, че не разбират от романтика, интимност. Представителите на силния пол разбират от интимност и намират различни начини, чрез които да повишат своето усещане за близост с нас. Освен това знаят, че прегръщането повишава откритостта помежду ни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не обичам да се гушкам щото ми става жега.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Физическата близост е най - силната близост поради факта, че са активирани максимум сетива - допир, мирис, вкус... Без нея емоционалната близост е като сираче в пустиня. Защо мъжете искат физическа близост? Ами защото предоставя най - всеобхватното емоционално усещане, което може да има човек. И защото секса е на един сантиметър разстояние, а той представлява най - висшата форма на физическа близост.