Грешки, с които няма да получите повишение в работата

Първата - не разгласявате достатъчно постиженията си
11 юли 2019 21:52, Михаела Лазарова
7
Грешки, с които няма да получите повишение в работата
Снимка: Istock

Притежавате страхотни организационни умения. Можете да правите няколко неща едновременно и то успешно. Отдадени сте на работата си, но защо, по дяволите, не ви повишават! Чудите се как така шефът ви не забелязва старанието и уменията ви. Може би допускате някои грешки, които пречат на това да бъдете подобаващо оценени и повишени.

Престаравате се в работата, работите в извън работно време

Много хора погрешно влагат усилията си, мислейки, че количество и качество са едно и също нещо. Ако идвате на работа преди работното време и оставате след него, а на всичкото отгоре работите и от вкъщи, вероятно в собствените си очи изглеждате като суперпрофесионалист, който е отдаден на работата си на 100%.

Е, грешно си мислите. Освен че този подход към работата води до бърнаут и непродуктивност, той се смята от шефове и колеги за натегачество, от една страна, и за неспособност за справяне със задачите, от друга. Стоенето в извънработно време говори именно за това, че вероятно не ви стига времето, за да довършите всички възложени ангажименти и да спазите крайните срокове.

Не разгласявате достатъчно силно постиженията си

Ако сте прекалено скромни, работите си тихомълком и чакате някой да забележи успехите ви и да ви повиши, може да си почакате още. В един идеален свят нещата вероятно се случват точно така, но в реалността обикновено се налага човек да се похвали малко по-явно, когато постигне някакъв резултат или успех. Не чакайте другите да забележат старанието ви, а напомняйте за постиженията си без да ги натяквате.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: успехкариераработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Виц преди 4 години
Шеф се жалва: - Петров ми поиска повишение. Не може така. Ами ако и другите поискат същото?! Уволних го за назидание на останалите работници. Петров се обърна към свой приятел, компютърен специалист. Сега, като си напиша името в гугъл и на първо място в търсачката излиза, че съм зад-ник и сега не мога да си намеря работници...
3
0
 
5
 
! Отговори
ГолямаГрешка преди 4 години
Основни грешки на ръботодателите е освобождаване на служители от средно и високо ниво без изплащане на дължимите обезщетения. Като резултат могат да очакват прекалено чести данъчни проверки, изненадващи сривове на компютърните системи и в крайна сметка среща с ЧСИ.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом трябва да се хвалите и изтъквате сами с надеждата някой да ви забележи значи тоя който трябва да ви гледа как се справяте (мениджър,ръководител,началник смяна,супервайзор на екип) или там както се нарича въобще не си върши работата или е инструктиран да няма повишения защото това ще доведе до загуба на най-милото на българските робовладелци.Техните пари.
1
0
 
23
 
! Отговори
:(( преди 4 години
Пак са писали, ползвайки материали от чуждия печат.У нас правилото е едно: Няма да получите повишение, ако не сте човек на шефа. Има и вариант - ако не ви закриля някой, на когото шефът ви козирува.