Кои признаци показват, че детето ви може да е гений?

Според Менса съществуват определени признаци, които показват висока интелигентност
12 юли 2019 03:00, Михаела Лазарова
11
Кои признаци показват, че детето ви може да е гений?
Снимка: istock

Всеки родител вярва, че детето му е специално, надарено, талантливо, а защо не и гениално? Разбира се, че всяко дете е прекрасно, има множество прекрасни качества и таланти, които е препоръчително да се развиват и усъвършенстват. Но какви са признаците за наистина висока интелигентност, доста над средното ниво и възможно ли е да усетим подобно нещо в детето си още от ранна възраст?

Според Менса, най-голямото и известно дружество на хора с висок коефициент на интелигентност в света, съществуват определени поведенчески признаци, които показват висока интелигентност. Тъй като в Менса не се провеждат тестове за интелигентност на деца под 10-годишна възраст, не е възможно да се определи техния коефициент, но от сдружението споделят 17 признака за висок интелект, които могат да насочат родителите, пише в-к The Sun.

Ето кои са те:

  • Необичайна памет за възрастта;
  • Преминава с лекота интелектуални предизвикателства за възрастта си;
  • Започва да чете от ранна възраст;
  • Необичайни хобита или интереси в области, изискващи задълбочени знания;
  • Нетолерантност спрямо други деца;
  • Съзнателност за събития от световния ред;
  • Поставят си сами невъзможно високи цели и стандарти;
  • Имат високи постижения;
  • Предпочитат да прекарват време с възрастните или да се усамотяват;
  • Обожават да говорят;

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 4 години
До анонимнаПрава си . С този коментар отговори на въпроса който съм си задавал много пъти : ЗАЩО селския *** винаги изглежда щастлив ?
7
0
 
2
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Всеки един човек се ражда ГЕНИИ , после ....... сами си съсипваме живота .
6
0
 
6
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
То не е хубаво да си гений, нито дори с прекалено висок интелект. Защото всяко нещо се плаща. Или плащаш с асоциалност и самотност, или с лудост... с една дума, "гениалността" няма да направи децата щастливи, нито вас.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Нетолерантност спрямо други деца" - това особено ме впечатли, просветли и вдъхнови. Отдъхнах си облекчено и се зарадвах - те децата ни просто били интелигентни...
4
1
 
8
 
! Отговори
Скорпион преди 4 години
В "Скорпион", правен по живота на действително съществуващия Уолтър О,Браян, един от гениите ужасен по повод на Менса, каза култовата реплика- "Стига с тея Менса. Там членуват порно звезди". Мисля, че се е изказал точно човека.
3
0
 
9
 
! Отговори
Lan преди 4 години
1Абе това не е задължително - има и нормални неудачници! :)Разликата е в това, че гениите обикновено мъчат себе си, а "нормалните", понеже не осъзнават колко са ограничени, мъчат основно околните.3Всъщност това е доста интересен въпрос - не всички с високо IQ на тестовете са гении всъщност, но пък всички гении са с високо IQ на тестовете...
2
1
 
15
 
! Отговори
Льоля преди 4 години
Щом гледа в една точка, казва - муууууууууу,, и от време на време се ухилва замислено, значи е гений, справка - мен самия, аз така правех като малък, а вижте ме до каква гениалност стигнах - пиша коментари в dnes. bg
1
2
 
17
 
! Отговори
Кому е нужно преди 4 години
Олекна ми , моето не е гений. Ще има нормален живот и ще се радва, че живее. Ще има приятели. Геният е нещастен самотник.