Крие ли Зона 51 извънземни кораби и НЛО? Гид за мистериозната зона

Ентусиастите едва ли ще намерят в района много извънземни, но знае ли човек
18 юли 2019 20:10,
52
Крие ли Зона 51 извънземни кораби и НЛО? Гид за мистериозната зона
Снимка: Vusualhunt

Ценителите на теориите на конспирацията си имат няколко любими теми - кацането на Луната е фалшифицирано, илюминатите управляват света, 11 септември е организиран от американското правителство, а в Зона 51 се крият извънземни.

Именнно последната тема стана много популярна в последните дни след като шеговито Facebook събитие събра почти 1 млн. последователи с план да щурмуват Зона 51, за да видят извънземните.

Макар и на шега, това хич не се хареса на американските военновъздушни сили, които използват Зона 51 като тренировъчна база.

Още по темата

Манията на хората с мистериозната и строго охранявана база обаче не минава току-така. Конспирациите, неразрешените мистерии и колективната цел на хората най-накрая да видят извънземни със сигурност са помогнали за издигането на Зона 51 като туристическа дестинация.

Ако обаче човек не е добронамерен турист, в Зона 51 няма да намери нищо добро.

Какво е Зона 51 поне официално?

По документи районът в пустинята Невада е тренировъчна база за американските военновъздушни сили. Зона 51 е действаща военна база, използвана за тестови полети, въпреки че е строго секретно какво друго се случва там. Най-вероятно точно това дава повод за стотиците конспирации, които твърдят, че там американското правителство пази извънземни. Всичко, което се случва в базата се смята за класифицирано, но самата база не е.

Защо хората си мислят, че там има НЛО?

В района около пустинята Невада често очевидци съобщават, че са видели НЛО. За всеки случай, те едва ли имат нещо общо със секретната дейност на армията в района.

Конспираторите обаче затова са конспиратори и основна почва за всички слухове дава една история от 1989 г. Тогава мъж на име Боб Лазар заявява, че е работил с извънземен летателен уред, докато е служил в една от подземните бази в Зона 51.

Боб Лазар не е единственият, който твърди че е видял, чул или е работил с нещо свръхестествено в Зона 51. Това, заедно с мистерията на секретна военна база в средата на пустиня, която наистина не изглежда като да е от този свят, дава база за изява на хората с по-развинтена фантазия.

Какво твърди американското правителство?

Наивно е да смятаме, че ако наистина има извънземни, правителството просто спокойно ще излезе и ще обясни това на хората. В крайна сметка, за всеки един, който повярва, ще се намери един, който да не вярва.

Официално, властите признават за съществуването на военна база "Зона 51" през 2013 г. Не че преди това е било тайна, но група граждани подават искане по акта за свобода на информацията да се публикуват данни за дейността на правителството. Вашингтон декласифицира документи, които разкриват целта на Зона 51 и в тях не фигурира каквато и да е информация за извънземни. Само много, много информация за летателни тестове.

Отворено ли е за посещение?

Може би е малко парадоксално, но Зона 51 всъщност не е опасана с огради. Това обаче далеч не значи, че човек може просто да си влезе, сякаш отива на гости на приятел. Навсякъде има табели, че е използването на смъртоносни оръжия в района е разрешено. Идеята, че хиляди конспиратори ще се втурнат към оградите е доста подвеждаща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
12
 
8
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
Те хората като нахлуят ще бъдат изненадани че хиляди русофили и русофреници за затворени в клетки и метални контейнери за експерименти,причината е че 100 години след октомврийската революция се намират все още русофреници и се изследват слабите места в мозъците как е успяла идеология като болшевизъм,кАмунизъм и путинизъм да направят на пихтия на мозъка на горкия човек....и така ще бъде измислено лекарство срещу Путинизма който поразява мозъци в световен мащаб и ги прави зомбита без воля
12
1
 
8
 
! Отговори
митко преди 4 години
Заиграването с НЛО е безсмислено на този етап.Само преди няколко дена Тръмп пусна снимка в Туитър от 4 юли,където се виждат четири светли точки над главите на празнуващите националния си празник американци!Планетата е под агидата на доминиращо мнозинство от работещи труженици с ограничено разбиране за реалност.Затова и с пари е възможно да купиш почти всичко за което човек мечтае,защото той не мечтае ,това,което не знае.
11
8
 
3
 
! Отговори
Няма нло преди 4 години
Няма такова нещо. И какво означава НЛО? Ню лорлд ордер , нов световен ред. Виждате ли няма такова нещо като извънземни.
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има и замразен Путин
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само бъчвата от която 111 секунди се взираше гагарин
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ква е тая барака на снимката??!!!
7
7
 
7
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Разбрахте ли горещата новина?Жужанка е предложила на турският фес, да достави на османлиите Су-35,вместо отказа на САЩ за F-35!Алкашами ще целуват башибозука по..ръката..и ще пеят многАя лета! !
6
4
 
12
 
! Отговори
Шебек преди 4 години
Всички тъпотии за НЛО се крепят на много надутото ни самочувствие като "разумен" вид. Само че във времевите мащаби на вселената опашките ни са паднали вчера, в нравите и отношениятта си оставаме диваци, а и в науката не сме чак толкова напреднали. Я помислете пак колко интересни сме за цивилизация, научила се да преодолява космически разстояния, които ще си останат непосилни за нас столетия или още по-дълго. Но извънземни в Зона 51 има - в книжките и филмчетата.
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според вас след като на Земята поставяне под съмнение дали сме ходили на Луната ,то дали тия извънземни могат да дойдат ?
4
8
 
4
 
! Отговори
Извънземните са в преди 4 години
Сектор 4. А в ареа 51 се крие и тества технологии за патуване във времето. Ще ходиш в бъдещето и миналото.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не
2
2
 
11
 
! Отговори
Да наемем преди 4 години
Хакери да пробият защитата на ареа 51 най недосегаемата зона и система в света. И тогава ще разберем.
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да.