4 чаши кафе на ден? В здравословната норма е

Не трябва да превишаваме 400 милиграма кофеин дневно
23 юли 2019 19:28,
3
4 чаши кафе на ден? В здравословната норма е
Снимка: Pixabay

Почти всеки ден се появява ново изследване за ефекта от консумацията на кофеин или кафе.

Още по темата
Учени изследваха ефекта от консумацията на кафе върху почти всеки аспект на здравето, от смъртността до състоянието на сърцето, костите, бъбреците, черния дроб, до плодовитостта. Експерти смятат, че консумацията на 4 чашки кафе дневно е в здравословните граници, съобщава ЮПИ.

За по-дълъг живот - по три чаши кафе на ден

В някои случаи резултатите от отделни изследвания върху един и същ аспект от консумацията на кафе са противоречиви и това става причина за объркване.

Подробен анализ на публикуваните в Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety резултати от 1277 изследвания установи, че потенциалните ползи от умерената консумация на кафе надхвърлят по значимост рисковете. Пубикуваните в Circulation резултати от изследване за ползите от приема на кофеин за здравето на сърцето оборват заключения отпреди 20 години. Но каква е умерената консумация на кафе? Отговорът е около 4 чашки дневно, пише БТА.

Изследване на Австралийския център за прецизно здравеопазване фокусира вниманието върху консумацията на кафе в здравословни граници и заключи, че изпиването на 6 или повече чашки дневно застрашава здравето на сърцето. Подобна консумация може да доведе до високо кръвно налягане - рисков фактор за сърдечни болести.

Кофеинът не е единствената активна съставка в кафето, но да се държи сметка за милиграмите кофеин е добър начин да се следи приемът му. Лимитът, определен от Американското управление за контрол на храните и лекарствата, е 400 милиграма кофеин дневно. Една чашка кафе съдържа средно 80 милиграма кофеин

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези изследвания се спонсорират от фирмите за кафе. Пиех много кафе и след като го спрях, почнах да се наспивам и порочния кръг се развали а и спрях да ходя през ноща до тоалета. Малко воля и 2 седмици без решават всичко.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предпочитам 4 ракии.
1
1
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Савле, Савле, защо пишеш въпросителен знак след твърдение? На това ли те учих толкова години?Твой: Гамалиил