6 добри причини да не консумирате преработени храни

Сънят се подобрява
6
6 добри причини да не консумирате преработени храни
Снимка: istock

Всички сме чували за преработените храни, но рядко се замисляме колко често ги консумираме.

Пакетирани лакомства, колбаси, сладкиши, инстантни спагети, бургери и т. н. Те не само предизвикват апетита ни, но консумирайки ги лишаваме тялото си от важни хранителни вещества, пълнеем и увеличаваме риска от различни заболявания.

Какво се случва, когато намалим до минимум тяхната консумация или напълно ги изключим от менюто си? Сънят се подобрява, ноктите стават по-здрави, по-лесно ни е да отслабнем, засилва се имунитетът, подобрява се хормоналният баланс. Но не само това.

Вижте още 6 добри причини да не консумирате толкова често преработени храни. 

Главоболието може да намалее

За появата на това неразположение обикновено обвиняваме стреса в ежедневието, диетата, недоспиването, мигрената... Но лошите хранителни навици също могат да го причинят. Ако често страдате от главоболие, опитайте се да консумирате по-малко преработени храни. Това може да помогне.

Косата става по-здрава и хубава

Косата ви е тънка, изтощена, пада често? Не обвинявайте само козметиката и пресата, с която ежедневно я третирате. Храната също играе важна роля за състоянието на косата. Избирайки да консумирате преработени храни, вие лишавате организма си от важни хранителни елементи като омега-3 мастни киселини, други важни мазнини, спомагащи за здравината и растежа на косата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все по-неадекватни съвети нямащи общо с нормалното здравословно хранене. Защо се публикуват съвети от хора без съответния ценз. С нетърпение очаквам, както казаха, да криминализират даването на съвети за хранене от некомпетентни хора.
4
0
 
3
 
! Отговори
А Делян Пеевски.... преди 4 години
...по-зле ли се чувства кат си яде всичко, което го кефи? Ми видимо е доволен ;) .
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-голямата част от храните, които консумираме са преработени. Не сме овце да пасем трева.
2
0
 
10
 
! Отговори
Ачо монтьора преди 4 години
А шкембе и бира за закуска може ли?
1
0
 
13
 
! Отговори
Ха добро утро! преди 4 години
5.00 ч. сутринта е.Михаела ни обясни какво да не хапваме за закуска.Само че, хлябът не е ли от преработено брашно? Сиренето не е ли от преработено мляко.Ако слушам съветите на авторката на статията, значи трябва да закуся само домати. Да, ама аз предпочитам хляб, сирене и домати - любимата ми закуска.Ами кафето? Като го сваря, то няма ли също да стане преработена храна /напитка/? Сурови зърна кафе ли да дъвчем, *** Михаела?