Цветът на емотиконата сърце носи послание. Какво е то?

Червеното е вечна любов, жълтото - приятелство
9 авг 2019 19:05, Ивета Иванова
5
Цветът на емотиконата сърце носи послание. Какво е то?
Снимка: Pixabay

 Сигурно ви се случва често да изпращате емотиконки-сърца на ваши приятели, роднини, близки и на гаджето. Но знаете ли, че цветът на сърчицата в чата носи някакво послание? Всъщност с цвета казвате по какъв начин обичате въпросния човек. Ето и значенията.

 
Червено сърце
Класическото сърце, считано за най-романтичното и най-често използваното. Първият път, когато го изпратите, другият човек е изненадан, впечатлен и се радва, тъй като така казвате, че вече сте влюбени и цените този човек. Ако вие го получите от нов партньор, това издава същото - той вече има чувства към вас, не го е страх да го каже и покаже и ви обича. Червеното сърце олицетворява вечната любов, платоничната любов, означава, че подкрепяте човека до вас. Не го изпращайте след първа среща.
 
Оранжево сърце
Това е по-грубата версия на червеното сърце. Някои се шегуват, че е избеляло червено или недостатъчно червено - тоест някой ви харесва и цени срещите с вас, но още не е достатъчно влюбен или вече не ви обича толкова. Обикновено го изпращат мъжете, като така намекват, че все още не са готови за сериозна връзка и пълно отдаване на партньора, възможно е да имат и други тръпки, но сте им симпатични.
 
 Жълто сърце
То издава нежност. Трябва да се изпраща на добри приятели, роднини, хора от семейството, това означава, че ги обичате, желаете им всичко най-хубаво и винаги ще сте мили с тях. Може да го изпращате и на човек, с когото сте имали романтична връзка и сте решили да останете приятели - като символ на приятелството и знак, че все още цените връзката с него. Не се изпраща на хора, с които имате сериозна връзка и вече сте правили секс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Няма емотикон с формата на сърце. Емотиконът е с формата на г*з. Сърцето изглежда по съвсем различен начин.
2
1
 
3
 
! Отговори
тролу преди 4 години
Първо, интересува ме какво значи кафявичкото сърце и второ, коригирайте какво значи жълтичкото сърце /подсказка - има нещо общо с кафявичкото сърце/.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти й подай лилавото сърце /циклоп/ и ще ти пуска сърца винаги.