4 начина да се справим с жегата

Как да преодолеем горещото време
19 авг 2019 16:37, Ивета Иванова
0
4 начина да се справим с жегата
Снимка: Pexels

Жегата се завърна и вече отново е истинско лято. Горещините обаче са доста опасни - може да получите топлинен или слънчев удар, ако прекарвате прекалено много време навън, когато температурите са най-високи и слънцето грее най-силно. Ето и някои правила, които да спазвате в горещото време, за да сте здрави и да се чувствате добре.

1. Хидратирайте се
 
Това е най-важно през летния сезон, а и по принцип - пийте много вода. Така ще сте добре хидратирани, което е ключово за доброто ви състояние, когато навън е горещо. Винаги си носете вода, когато се разхождате, пътувате или просто вървите към работа или към срещата с приятели. Избягвайте напитките, в които има много захар - те ви помагат да губите повече телесни течности, което значи, че се дехидратирате допълнително.

2. Прекарвайте повече време в затворени пространства
 
Опасно е да сте на открито, когато слънчевите лъчи са най-силни. Може да ви стане лошо от жегата и жарките лъчи на слънцето. Стойте повече вкъщи, особено между 12 ч. и 16 ч., когато е най-топло. Ако нямате климатик вкъщи и в жилището ви също е много горещо, отидете на кино, в мола, в ресторант, в библиотека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: жегагорещо време
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари