7 места, на които да не оставяте телефона си

В тоалетната или банята
31 авг 2019 12:00, Михаела Лазарова
19
7 места, на които да не оставяте телефона си
Снимка: istock

Мобилният телефон е винаги с нас навсякъде. Не се замисляме къде до тялото си го носим, както и на какви повърхности го оставяме. Повечето от нас допускат всевъзможни грешки с експлоатацията на телефона, които едновременно застрашават здравето ни и скъсяват живота на мобилното устройство.

Вижте къде не трябва да оставяте телефона си.

В джоба си

Носенето на телефона в джоба изглежда като най-логичното нещо, но е много вредно. Когато мобилните телефони са включени, свързани към wi-fi мрежа и поставени в джоб, това увеличава излъчването на радиация от 2 до 7 пъти, отколкото ако се носят в чанта, например. Това показва изследване на International Agency for Research on Cancer към Световната здравна организация.

В сутиена ви

Ако спортувате навън, например правите джогинг, вероятно често се случва да няма къде да оставите телефона си. Спортният сутиен изглежда като най-подходящото място, но не е така. Избягвайте да го правите, защото това повишава сериозно риска от рак на гърдата заради излъчваната радиация в комбинация със затоплянето на устройството.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
.,., преди 4 години
До Анонимен #3Брато, имай пред вид, че на този сайт се изявяват специалисти по всичко - разбират от инженерни проблеми, да не говорим пък кави експерти има по високите технологии, медицина и т.н. И любимото им занимание е да слагат минуси, особено на неща от които хабер си нямат.
11
0
 
11
 
! Отговори
GSM преди 4 години
Във високия блок отсреща, на покрива има антени на всички възможни мобилни оператори. Живущите на последните етажи хващат високоскоростен интернет, ай пи телевизия, смс-и и 5G, дори и без телефони.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз моя го държа вкъщи и не го взимам, ама на приятелката телефон, шото е водоустойчиф, го слагам да плува в таолетната, без тя д знае ... хихии
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От облъчването няма къде да се спасите. Едно време ни облъчваха само първа програма на телевизията и две програми на радио София Хоризонт и Христо Ботев. Затова народа беше здрав и жизнен. А в днешно време къде ще се скриете от антените на телефонните оператори от десетките радиостанции, на всичкото отгоре и от космоса сателитите ви атакуват с безброй програми и интернет. Единственото спасение е в някоя жунгла където все още капитализма нее посял отровата си.
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мишеее, Мише..... Много си тъпо, *** Мише!Пише 7 места ,а са упоменати 2.Хайде да ти помогна да допишеш бълвоча си!Не оставяйте телефоните си на :ЖП-линиятаПред колелото на валякВ микровълноватаВ пералнятаНа кон в ахспухаСтанаха 7 и завършваме нашата, така съдържателна и поучителна статия!Станахме "инфлуенсъри" с теб Мише! Честито, куха лейко!
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Също, докато сте в банята, не го оставяйте на дивана, където жена ви може да го провери!
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди две години италианец осъди фирмата в която работел Работата му била по цял ден да говори с клиенти по мобилен телефон и получил тумор от телефонаСъдът прие доказателствата че е от дългото говорене
5
9
 
6
 
! Отговори
Нинджа преди 4 години
А ако имам две радиации, взаимно анулират ли се? Тоест ако ида в Припят и ям диви плодове до централата и правя селфи с телефона добре ли ще съм? От името на авторката питам за следващата и научна статия :)
4
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре го дръжте вкъщи.До дни нашия телефон.
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори радиовълните са "радиация". Радиация значи просто излъчване. Важното е честотата! Телефонът не работи с гама лъчи, нито с рентгенови. Аман от такива псевдо-научни глупости.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това че ако не се изключи при зареждане, съкращава живота на батерията, просто не е вярно
1
4
 
29
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Най-добре да вземете две оловни плочи, да ги сложите в чантата, а телефона между тях. За по-сигурно увивате главата и кайсиите с домакинско фолио :)