Кои са най-мръсните места в офиса?

Клавиатурата и мишката са едно от най-замърсените места
11 окт 2019 17:45, Михаела Лазарова
9
Кои са най-мръсните места в офиса?
снимка: istock

Тъжната истина е, че прекарваме много повече време в офиса, където работим, отколкото навън с приятели и близки. Факт е обаче, че офисът ни далеч не е най-чистото място, в което прекарваме времето си.

Защо това е така? Защото офисите, в които работим, са споделено пространство, в което ежедневно се намират много хора, особено в така наречените "open space" пространства. Това създава предпоставки за невидими замърсявания, които могат да ни разболеят.

Кои са най-мръсните места в офиса, които са средище на микроби и бактерии?

Чашата ви за кафе

Помислете си колко често миете чашата си за кафе с препарат. Бъдете честни пред себе си и си признайте, че много често се случва просто да я изплакнете и да я оставите да съхне на бюрото. Какво толкова може да се случи, нали само вие я ползвате, пък и в нея наливате само кафе... Истината е, че чашата за кафе на бюрото е свърталище на микроорганизми и бактерии, които попадат в нея от мръсния въздух в споделените офис помещения. Затова я измивайте с топла вода и препарат всеки път, когато я използвате.

Бюрото ви

Ежедневно на бюрото ви се случват много неща. Подпирате лакти на него, а както знаем, лактите се подпират несъзнателно на много повърхности в ежедневието, включително в градския транспорт, например. Пипате бюрото с пръсти, оставяте предмети на него. Всичко това създава условия за силно замърсяване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: офисработабактерии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
4
 
! Отговори
Ганиоо преди 4 години
Грозника е минал от тука и е истрил коментарите
3
2
 
6
 
! Отговори
Ъхъ... преди 4 години
Михаелке, ще ти се да говориш и да правиш мръсни неща, ама като няма, ще си говорим за мръсни места!!! Ъхъ...
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най мръсни са отношенията междухората.Носенето на негатиеност,дори иот добър чоерк несе търпи.За повече иопростачен персонал,по добре е да сенапусне.
1
3
 
11
 
! Отговори
200 грама шпек преди 4 години
Хралупата на секретарката.