Роден тираджия е №1 в света по смяна на гума на камион

Състезание във Франция мери силите на тираджии от цял свят
17 окт 2019 13:28,
14
Роден тираджия е №1 в света по смяна на гума на камион

Плевенчанинът Пламен Иванов спечели специална награда за най-бърза смяна на гума на камион в едно от най-големите състезания за професионални шофьори в света - Optifuel Challenge 2019. Той успя да извърши операцията за 1 минута и 24 секунди. Българинът отново намери място и в Топ 5 на най-ефективните шофьори в изключително тежката конкуренция на глобалния финал на шампионата, организиран във френския град Лион.

В решаващата надпревара взеха участие общо 25 състезатели от различни държави. Те бяха излъчени в националните кръгове на Optifuel Challenge 2019 от общо близо 3000 участника. Това е петото издание на едно от най-големите състезания за шофьори на камиони в света, насочено към ефективното шофиране – намаляване на разхода на гориво без компромис с качественото изпълнение на реалните транспортни задачи.

Глобалният финал се проведе в две части. В първия кръг финалистите попълваха въпросник, който проверява знанията им за принципите на екологично шофиране и как може да се намали разходът на гориво. Във втората фаза всеки един направи 40-минутно състезателно шофиране в реални пътни условия. Целта е да се постигне най-висока ефективност – най-нисък разход на гориво при оптимална средна скорост.

Въпреки високата си комбинирана оценка, Пламен Иванов, който спечели световната титла в предишното издание на Optifuel Challenge през 2017 година, този път остана пети. С изключително малки разлики в челното класиране, купата за 2019 година и голямата награда - камион, отидоха при представителя на Словакия.

“Гордеем сме с представянето на Пламен, който за пореден път защити достойно цялата българска гилдия. Конкуренцията беше изключително тежка, а разликите в резултатите тази година наистина бяха минимални. Тъй като състезанието се провежда при реални пътни условия понякога е необходим и малко късмет.”, обясни Иван Ушев, представител на фирма от бранша за камиони. “За нас Пламен остава шампион и се радваме, че все пак си тръгваме от Лион с награда в паралелно състезание, което също никак не беше лесно.”, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За минута и 24 сек не може да отвие една гайка. Аз веднъж помагах да сменяме гума на Чавдар, там гайте са сплеснати, против саморазвиване и през цялото време са натегнати, докато ги отвиваш.
8
0
 
4
 
! Отговори
Ела бе преди 4 години
Нашия ела да ти дам да смениш на мойто ремарке гумата като си голем само резевната неможеш да свалиш. Ръждясали гайки крика скапан ела ела....
7
3
 
6
 
! Отговори
Путкин преди 4 години
Ние Българите винаги сме номер едно! Горд съм че съм Българин!!!
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О, 7, то само товарите на нашите превозвачи се крадат! А и проблемът не е "в България", а при транспорт основно в чужбина. А товарите не се застраховат? Ама никак? Затова трябва и шофьорът да го играе пазач, автотенекеджия, авторемонт и въобще момчето за всичко на няколкото ненаяли се монополиста - превозвачи в България.
5
4
 
15
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
Спят в кабината, за да си пазят товара. В България няма ОХРАНЯЕМ тир паркинг. Оставиш ли зареден камион на сутринта голяма част от товара е разтоварен, *** не спят... затова и много минават транзит оттук, не остават да нощуват. Изобщо не си мислете, че някой ги кара насила да спят в кабината. А в нея има легло, между другото, този вид МПС е предвидено и за нощувки или кратки почивки.
4
10
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Разбира се, че е роден! Няма как нероденият да сменя гуми!
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има нещо емблематично в това точно наш тираджия точно във Франция да спечели състезание, като това. Ето, значи, французите - Макронци мислят за добруването на нашите шофьори, дори ги награждават, а тук работодателите им ги карат да спят в кабините и не им позволяват да се връщат при родните си семейства така, както го прави европейският работодател.
2
30
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навсякъде в цивилизованите страни тираджиите викат сервиз да сменят гумите , у нас сами си ги сменят на пътя ... Че и се гордеем с мизерията си
1
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите тираджии - най-добрите тираджии. Браво!