Карен Далакян - реалният д-р Дулитъл

Историята на руския ветеринар и грижата му към животните
Обновена: 27 окт 2019 16:04 | 27 окт 2019 16:04, Дарена Найденова
5
Карен Далакян - реалният д-р Дулитъл
Снимка: Instagram

Карен Далакян е ветеринарен лекар, който работи като такъв повече от 30 години. В момента живее в Челябинск, но е бил поканен да се премести в Москва, Гърция или Америка. Причината – Далакян има способността и желанието да работи с всяко едно животно на планетата.

Много хора го наричат истинският д-р Дулитъл, тъй като той сякаш се разбира с животинския свят. Името му става известно по цял свят, когато решава да приютява ранени и болни животни.

Но историята му с животните започва много преди известността. Карен Далакян е роден в Ереван, но се мести да учи във Вологда. След това избира да заживее за кратко в Челябинск, но толкова му харесва, че решава да се установи там. Първоначално работи за частни ветеринарни клиники, но скоро разбира, че тяхната цел е само финансова печалба, затова се оттегля от тях.

Създава собствена компания, чиято цел е да се грижи за животните, а не да търси само и единствено печалба. Първият му необичаен пациент е бебе леопард с името Гарик. Той е докаран от зоологическата градина в Казан и е страдал от парализа. Причината – неправилно хранене, в следствие на което в организма на Гарик са постъпили твърде много протеини.

Далакян е бил последната му надежда и лекарят е успял да се справи с трудната задача. В лечението са участвали и котки, които са масажирали леопарда и са го хапали леко, за да накарат тялото му да заработи отново.

Постепенно ветеринарят започва да се влюбва в животните, а те му отвръщат със същото. Например, една маймуна, която е страдала от хипотермия, толкова се привързала към Далакян, че започнала да атакува жените от екипа му. Маруса развила чувство на ревност и пазела с всички възможни начини своя спасител.

Вижте още в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преинтересна причина за парализа. Особено на хищник. Заслужава да се проучи.
2
9
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Карен Далакян...ето още един истински православен християнин, модел за подражание на нашите ***...Рус, със сини очи
1
3
 
10
 
! Отговори
Саид Ходжа преди 4 години
Аллах да го благослови този арменец! Да го дари с дълъг и щастлив живот, крепко здраве и сръчни ръце, та да се грижи за животинките! Ето за такива хора Аллах е отворил широко вратите на рая!Пророкът ни Мохамед казва: "Грижете се за животните, защото те са част от нашия юммет. Сега те не могат да говорят, но като настъпи часа на големия съд, те ще проговорят и ще свидетелствуват или срещу вас, или за вас!" Хора, грижете се за животните! И те са божии създания!