40 неща, за които всяка жена трябва да внимава след 40

Емоционалното ни състояние е едно от тях
36
40 неща, за които всяка жена трябва да внимава след 40
Снимка: Istock

40-те години в живота на мнозина се струват страшни, преломни, началото на старостта. Но в днешно време с развитието на медицината, терапиите и разширените възможности за здравословен начин на живот 40-те ни години всъщност могат да се окажат златния ни период. За да му се насладим в цялата му прелест е важно да се грижим за своето здраве – физическо, емоционално, психическо. В основата на осъществяването на тази цел има 40 неща, които е важно да следим и наблюдаваме след навършване на 40 години.

  • Връзките ни. След тази възраст е важно любовните ни връзки да са възможно най-хармонични и спокойни, за да се чувстваме добре и да не вредим на емоционалното си здраве.
  • Физическата активност. Навлизайки в 40-те става все по-задължително да се движим повече, да спортуваме и да бъдем активни, за да се поддържаме във форма.
  • Употребата на телефон. Не бива да прекаляваме с използването на телефона, а да наблегнем на контакта очи в очи с приятели и близки.
  • Здравето на червата. Една известна поговорка гласи, че здравето е в червата. Много болести тръгват именно оттам – затова се грижете за здравето им и ще бъдете добре.
  • Емоционалното ни състояние. Нестабилното емоционално състояние ни вреди много повече, когато сме в зряла възраст, затова е препоръчително да следим за него.
  • Нивата на стрес. Опитайте се да контролирате стреса в живота си и да го ограничите, защото с напредъка на възрастта той ще подкопава доброто ни здраве.
  • Производството на колаген и еластин. За съжаление, с годините в тялото ни намалява производството на колаген и еластин, които отговарят не само за красивата ни кожа, но и имат важно значение за костите и ставите.
  • Състоянието на кожата ни. Грижете се с повече внимание за кожата си след 40-те години.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: кожалюбовколаген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки харесва каквото му харесва и то не е еднакво винаги. Има лелки, които са по привлекателни от много млади момичета. Има млади момичета, които няма как да ги пропуснеш ако ти се удаде възможност. Живота е шарен, е казал поетът. А аз казвам, ако смяташ, че си заслужава, скачай. Ако не - бягай. В общия случай, младостта краси жената и мъжа. Колкото и да го отричате, истина е. Хубавата част е, че понякога и старостта краси. По друг начин, но работи... Но е рядко.
24
6
 
9
 
! Отговори
От опит преди 4 години
Младите жени да не се подлъгват и да се хващат с 50+ мъже защото след някоя година ще им станат освен слугини и болногледачки.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тогава всичко е ок. Просто си живее сама. Но не разбирам защо 40 годишна? Ако на една жена наистина не и пука какво мислят мъжете, то тогава и възрастта и е без значение. И на 20 и на 65 ще е все едно.
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не казвам, че някой трябва да се притеснява или не. Това си е индивидуален избор.Просто споделям факти, които са добре известни на всички мъже и не толкова добре известни на повечето жени. И да ме мразят, това не променя нещата.
21
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че фактите не ви харесват, не ги променя.Младата жена е в пъти по-привлекателна за 95% от мъжете от 40 годишната. Това, че от други съображения ви говорят друго не променя този факт.
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки да си гледа наборите. И аз съм на 40, моите набори са си ми баш добре.
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чичак е и всяка го ведо над 30, дето е тръгнало след непълнолетни. А 17-годишните, за които си говорихте с дамата, са непълналетни.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чичакът е лесен за дефиниция, 17, не го бъркай с чичо. И няма възраст, а отличителни белези - недоразвит интелектуално човечец, със селско мислене и манталитет на мачо, който се мисли за такъв, само дето не му се връзват околните.Ако си на 20, в което дълбоко се съмнявам, няма какво да обсъждаш по темата. Дамите не са за теб. Гледай си връстниците и не се ври, дето не ти е работа.
17
2
 
8
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Дефиницията на чичак е седмак спатия. I hope that helps!
16
8
 
7
 
! Отговори
Жената на 40г. преди 4 години
Ако е приемала гости в кафявия салон, вероятността да й изпуснат уплътненията става много голяма!
15
7
 
14
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
А по-старите мъже да не би да си въобразяват, че стават за нещо, а, даже и пари да имат, пак са противни мърморковци и нещастници, защото жените не са предишните им слугини, и свърши вече с "да, господарю"!
14
8
 
22
 
! Отговори
Сузана и старците преди 4 години
Хахах, задавих се със сутрешното кафе :) Разни застаряващи инсели (google it)изкарали 40-годишните твърде възрастни за тях. Чак и миришели различно? Абе, дедовци благоуханни, агнешкото струва пари, а в днешно време по-младите от вас мъже изкарват повече. Тоест, не се класирате нито с кинти, нито с твърдост, а явно и интелектът ви се е охлабил :)
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дефинирай "чичак"!Пояснявам. За едно дете на 14-15 години чичак може би е от 16 години до 22, а нагоре са дядовци. За 20 годишна чичак май няма.
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето изброени неща касаят всички хора, без значение от възрастта. А противогрипната ваксина направо кърти. Тя пък никаква връзка няма тук. Впрочем на 40 и моето здраве е по-добро от това, на 20. И живея много по-добре и по-спокойно. Пука ми кой чичак-педофил предпочитал непълнолетни. Писаните в някои мнения тук тъ пни са си чиста комплексарщина и няма нужда дори да се обсъждат.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаш право на мнение. Но не го споделям.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минко 47г. Ерген е най-големият. Иначе по темата: лично аз предпочитам дами на около 40 и нагоре:1. Връстници са ми и се чувствам комфортно и психически, и физически2. Обикновено жена на 40 и нагоре е наясно със себе си - повярвайте, има значение.3. Най-често такива жени са освободени от табута и желаят да се наслаждават на живота, което в сексуален план отново да кажа - определено има значение. Така че моите уважения към нежните млади розови цветя, но аз си падам по какичките 40+.
9
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има как. Виждал съм хиляди като теб. Това, което съм написал важи за всички.Дори имате съвсем различна миризма на 40. На тялото, на устата, на косата. Не ми се ще да е така, но е факт.
8
21
 
12
 
! Отговори
До 40 г преди 4 години
Надявай се! И аз съм мъж и няма да те погледна! Дори дебелана ще те сложи в джоба си, ако е на 17!Колкото и добре да изглеждаш визуално (а и това не го вярвам много), на пипане нямаш нищо общо с млада жена!За съжаление това е истината.
7
7
 
21
 
! Отговори
40 годишна преди 4 години
пълна смешка са тези съвети!Сега се чувствам и изглеждам по - добре, отколкото на 20!Нямам стрес, холестерол,кръвно,бръчки!Иначе на 25 бях клиент на Раковата болница!Всичко опира до състояние на духa и как възприемаш живота си!И да все още ставам за доста неща!Виждам го в очите на мъжа до мен, който след 15 години заедно ми казва всеки ден,че ме обича и съм най-хубавата!Комплиментите и от двата пола са ежедневие,чак на моменти са досадни!
6
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма смисъл да внимава. Не става за нищо. Непотребна е. Евентуално да гледа внуци, ако има сили и желание.