4 етерични масла за кожа с по-малко бръчки

Подхранват в дълбочина
20 ное 2019 10:16, Михаела Лазарова
4
4 етерични масла за кожа с по-малко бръчки
Снимка: istock

В грижата за здравето и красотата на кожата на лицето и тялото, ние се доверяваме на маслата, с които природата ни е дарила. Кокосово масло, зехтин, масло от нийм, авокадо и лавандула, са известни със своето мощно антистареещо действие. Те ни помагат да възвърнем блясъка на кожата, да подобрим нейните хидратация и еластичност. Кои други масла се грижат за красотата ни?

Масло от пшеничен зародиш

Ако все още не сте го ползвали, трябва да знаете, че маслото от пшеничен зародиш е едно от най-добрите масла против стареене. Богато е на антиоксиданти, витамини А и Е. Може да се комбинира с други етерични масла, дори е препоръчително да се разрежда с такива, тъй като е концентрирано.

Масло от жожоба

Маслото от жожоба, освен че подобрява циркулацията и еластичността на кожата, подхранва в дълбочина. Също така ни осигурява витамини Е и С, които намаляват клетъчната дегенерация. Етеричното масло е добра грижа през студените месеци, като може да омекоти по-грубата кожа в областта на лактите, колената. То е най-бързият начин да се справите със сухата кожа. Чудесно е и за масаж след баня.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
ДДТ преди 4 години
Скъпи жени,пушете си яко, сърбайте безброй кафета и не ходете пеша,дори и за една спирка. После вълшебните мазила ще ви опънат кожата, пък може и да стопят коремчето.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново некомпетентност извира с всяка дума. Образовайте се преди да се излагате.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледаме ги тия - мажат се с това, мажат се с онова и накрая на 30 изглеждат като на 45.Я пробвайте без мазане, със здравословно хранене(не, не веган изцепките). Интересно, тогава като са на 30 си изглеждат като на 30. Ама като застанат до тия, дето се мажат - намазаните мязат на 45, ненамазаните изглеждат като на 25...
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не са етерични а базови масла