В менюто: Рулца от мравки, хляб с тарантула... Ще поръчате ли?

Поничките за десерта са от копринени червеи
29 ное 2019 18:00,
33
В менюто: Рулца от мравки, хляб с тарантула... Ще поръчате ли?
Снимка: Reuters

Пролетни рулца с мравки, индийско хлебче самоса от тарантула, понички от копринени червеи, шишчета от скорпиони...Ресторант, отворен от двама французи и специализиран в ястия на базата на насекоми, привлича много клиенти в Камбоджа, предаде Франс прес.

Още по темата

Консумацията на насекоми е честа практика в тази страна в Югоизточна Азия, но те обикновено се предлагат на улицата, като са пържени и поляти със сос.

Заведението "Бъг кафе" отвори врати преди 5 години в Сием Реап, близо до Ангкор, и предлага кулинарни специалитети. "Искаме да покажем, че е възможно да се приготвят вкусни ястия с насекоми", заяви съоснователят на заведението Дави Блузар. Той създал рецептите заедно със свой братовчед и камбоджанския майстор-готвач Сейха Соен.

Летящи мравки с резени гуава, пармезан и сос винегрет с мед, крем от сладки картофи с ларви на пчели, галета от пюре от мравки, пчели, щурци със сирене и кисели краставички, чийзкейк със скакалци - с тези специалитети двамата французи се стремят също да изпратят послание, пише БТА.

Насекомите са евтин източник на протеини и, според Блузар и братовчед му, може да допринесат за намаляване на огромната консумация на месо, която има значимо въздействие върху климатичното затопляне и обезлесяването.

Според Организацията по прехрана и земеделие на ООН (ФАО), вече 2 милиарда души в света консумират насекоми

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ей тея ще излапат пчелите ,вкарвайте ги в червената книга овреме
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Десерт :Черни *** с бял шоколад украсени със златно-зелени мухи
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос на вкус. Но е твърде съмнително по този начин да бъде спряно обезлесяването или да бъдат намалени въглеродните емисии. Буболечките също трябва да се гледат и хранят, преди самите те да послужат за храна. И от болести страдат. Ще трябва ветеринарите да си променят квалификацията ... И се съмнявам, че цялото това удоволствие ще излезе по-леко и евтино от гледането на прасета и ***.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не!