Австралийка прекара 2 седмици сама в пустинята

Издирват се двама нейни приятели, тръгнали да търсят помощ
2 дек 2019 19:05, Ния Христова
11
Австралийка прекара 2 седмици сама в пустинята
Снимка: Pixabay

Намериха 52-годишна жена, която е прекарала две седмици без храна в пустинна местност. Издирват се двамата нейни приятели, които са тръгнали да търсят помощ.

Тамра, двамата й приятели Клер Хокридж и Фу Чан, заедно с кучето им, тръгнали с колата си на юг от град Алис Спрингс. Това е безлюдна местност, където не се срещат почти никакви хора, съобщиха от bTV. Известна е с възвишението Улуру.

Колата се е преобърнала в пресъхналата река Финке. Тримата приятели останали до автомобила три дни, но не успели да извадят колата от реката.

Компанията разполагала с малко вода, алкохол, крекери и полуфабрикати. След като запасите привършват, компанията тръгва да търси помощ. Намират водоем, но с мътна вода. За да направят водата годна за пиене, те започват да прецеждат водата през тениските си, като преди това успяват да я сварят.

След седмица в пустощта, двама от тримата приятели тръгват за помощ. GPS системата показвала, че има шосеен път на 22 километра, но кучето нямало да издържи прехода, затова Тамра остава сама с него.

След седмица Тамра е спасена, но нейните приятели продължават да се издирват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
5
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
Трябвало е първо да прецедят водата през тениските, а след това да я преварят. Иначе може живи бактерии да останат в твърдите частици дори и след преваряване. Кучето се изяжда задължително в такава ситуация. Дори китаецът Фу Чан е длъжен да го сготви по традиционна рецепта.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетох оригиналната новина, направо не е истина. Тръгнали тримата без никакви припаси, освен водка и нудели, обърнали се, висяли една седмица на нудели и водка, и накрая тръгнали на преход 22км. И никъде никой не пише нищо за кучето. Което ме навежда на мисълта, че тая наистина го е изяла. Може би и другите двама. Пълна лудница. Но полицията твърди че нямало повод за подозрение.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А с кучето какво е станало? Че нещо не става ясно от новината.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 52 години и без капка мозък ???
5
1
 
2
 
! Отговори
Peter преди 4 години
Това е нищо!Исус е прекарал 40 дни в пустинята!!!Нищо чудно, че сам Дяволът му се е свил!Исус е пич! Издържал е!
4
2
 
4
 
! Отговори
По-интересното преди 4 години
По-интересната новина от този район е, че от 26 октомври окончателно затвориха достъпа до скалата Улуру, която беше под аренда 99 години срещу скромните 75 000 АU на година + 20% от билетите. Там невно се влачеха по 8000-10000 и *** всичко. Та Улуру вече не е достъпен за туристите драга редакция.
3
2
 
8
 
! Отговори
ined преди 4 години
Никъде не са тръгнали "приятелите" ами дъртата ги е изяла
2
2
 
6
 
! Отговори
Granik преди 4 години
Изяла ги тия двамата и кучето не ги търсете
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е нищо. Наш Баце докара пустинята в България. Е, вярно, че 10 години му трябваха...