Руската мечка "Т-34" – нарисувана от учени с безопасна боя

Обозначавали животното, ходило да яде от бунище в близко село
Обновена: 12 дек 2019 22:28 | 12 дек 2019 22:00,
25
Руската мечка "Т-34" – нарисувана от учени с безопасна боя
Снимка: Facebook

След като в медийното пространство се появиха гневни възгласи заради това, че „вандали“ са написали „Т-34“ (по името на основния съветски боен танк от Втората световна война) върху бяла мечка в руския Чукотски автономен окръг, учените от региона уточниха, че всъщност това е маркировка, направена от самите тях върху животното, пише руското англоезично издание The Siberian Times.

Още по темата

Всъщност „Т-34“, изписано върху мечката, означава местоположението, което обитава животното. Полярната мечка е имала навика да посещава бунище в близост до населено място, което е притеснявало местните жители, информира Андрей Умников, директор на Руския център за арктични проучавания.

Затова тя е била упоена и прегледана от специалисти от Северцовия институт по екология и еволюция. След прегледа се е установило, че мечката е добре нахранена, което означава, че няма опасност да стане агресивна спрямо местните жители, твърди Иля Мордвинцев от института, пише Агенция „Фокус“.

Маркировката е служила за разпознаване

Животното е било преместено далеч от населеното място. Боята ще се измие в рамките на две седмици и е поставена, за да може мечката да бъде разпозната, ако все пак се върне на бунището. Умников отрече „Т-34“, изписано върху животното, да има каквато и да е връзка с руския танк.

„Полярните мечки, които ядат боклуци от контейнерите не са рядкост. Случи се на Бели остров и на Вилкитски остров“, уточни Умников.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
стар пожарникар преди 4 години
у нас крият информацията, че има друга мечки с надпис ЗИЛ и Москвич. Както обясняват учените, мечките са кръстени на ***
16
6
 
4
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Като няма пари за съвременни средства за наблюдение, рисуваме с боя върху животните.... По стил обяснението ми прилича на милиционерско съчинение за оправдание на сгафил колега.
15
6
 
5
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Брей по глупаво обяснение няма на тоя свят.Страшно е че идва от учениУмников толкова може да измисли
14
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как да хване плячка като с тези шарки по нея я забелязват от далеч потенциалните жертви?!В бунището ще ходи гладно ли да седи?Е това са руснаците и към хората така се отнасят,свои,чужди без значение!Дай му Водка и гледай сеир!
13
5
 
8
 
! Отговори
наблЮдИтел преди 4 години
тези руски учени преди да нарисуват мечката са провеждали научЕн експеримент, състоящ се в определяне на максималното количество водка, което може да погълне един учЕн и да остане прав.
12
8
 
11
 
! Отговори
Рой преди 4 години
Руснаците са царе да ти дадат идиотско обяснение за всяка глупост която правят.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1И на мен ми е оруелско едно в последно време.
10
1
 
6
 
! Отговори
Михаил Кошкин преди 4 години
До Анонимен 11Основният танк на американосите от ВСВ е М4 "Шърман".
9
4
 
6
 
! Отговори
чукча преди 4 години
До проф. Анмай само ти не разбра, че въпросният медвед се прехранва с ровене по кофите за ***... не знам за там каква точно маскировка му трябва
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Български лекарски съюз съобщават, че това е втория случай на самонадписала се мечка. Никой няма вина.
7
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тия щом учените им са толкова прости... Това все едно някой учен вместо да сложи пръстен или тракер на някоя птица, да й закачи табела "Гошо с*а тук. 2019", за да я разпознават "учените", когато я видят...
6
8
 
17
 
! Отговори
Даа преди 4 години
А нашите *** написаха тонове глупости за тая мечка това е БГ
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Девизът на мечка "Т-34" :От глад ***, гьзар бъди!
4
21
 
11
 
! Отговори
проф. Ан преди 4 години
Тези руснаци са толкова мало-плиткоумни, че не мога да повярвам как не са спрели да дишат! И сега като развалиха маскировката на този хищник и цяла зима гладува, на пролет умре, какво правим? Мечките изчезват заради глобалното затопляне! Ей, по тъпоного животно от пияната руска нация - няма!
3
5
 
20
 
! Отговори
Т-34 преди 4 години
Е, гордеят се хората! Все пак размазаха швабчетата през втората!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен пияница не Умников е.Пияница е Джамбазки.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това обяснение е от сорта на онова с "хеморагичната" пневмония. За съжаление встъпваме в епохата "1984", когато срещу "истината" от телекрана противоотрова няма да има.