Алое вера - за здрава и дълга коса

Ето защо да използвате това растение
2 яну 2020 20:44, Ивета Иванова
0
Алое вера - за здрава и дълга коса
Снимка: Pixabay

Всички сме чували за растението алое вера, знаем, че то се използва широко в козметиката и че много хора твърдят, че е полезно за косата, кожата и т.н. Твърди се, че то кара косата да расте, а и помага в борбата с пъпките и акнето. Дали това растение е толкова вълшебно и кои са най-поледните му свойства, разкрива дерматолоцзите Нава Грийнфилд и Мишел Блейзър в интервю за американското издание на "Cosmopolitan".

Какво е алое вера?
 
То не е просто сладко цвете, което носи приятен аромат. То е тропическо растение от семейство Асфоделови. Отглежда се и като градинско културно растение, и най-хубавото е, че оцелява повече време, защото не е нужно да се полива често. Растението има сочни дебели листа и редовно се използва за медицински цели. Листата му съдържат  антрахинонови гликозиди, биогенни стимулатори и гел, който е богат на полезни вещества, като в това число влизат всички важни витамини, минерали, ценни аминокиселини и протеини и много други. Алое верата има антимикробни и антивъзпалителни свойства, затова често се използва за лечение на рани от изгаряния и раздразнения на кожата.
 
Възстановява и заздравява косата
 
Това растение е благоприятно не само за кожата, но и за косата. В интернет форумите много хора твърдят, че откакто използват алое вера косата им е започнала да расте по-бързо и става по-гъста и плътна. Д-р Блейзър казва, че няма проучвания и изследвания, които наистина да доказват това. Но алое верата има много добри ефекти върху кожата, затова д-р Грийнфилд предполага, че е възможно растението да помага и на косата, особено за по-бърз растеж.
 
"Има много причини за бавен растеж на косата или спиране на растежа на косата, например, състояние известно като алопеция. Възможно е алое верата да стимулира растежа на косата, когато причината за бавния растеж е именно алопеция, тъй като това е възпалително заболяване", коментира тя. А както знаем, растението има антивъзпалително действие. Алое верата влияе добре на косата, защото я овлажнява, а тя трябва да е добре хидратирана, за да е здрава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари