За здрави коса и кожа: Заменете памучните калъфки с копринени

Ето какви са ползите от това
6 яну 2020 22:00, Ивета Иванова
11
За здрави коса и кожа: Заменете памучните калъфки с копринени
Снимка: Pixabay

Копринените калъфки и сатенените калъфки са най-добрият избор за спане. Коприната е скъпа, луксозна и изтънчена материя, но не се притеснявайте - може да намерите копринени калъфки на достъпни цени.

Дори да са малко по-скъпи от памучните, те са хубава инвестиция, тъй като действат най-добре на кожата на лицето и на косата. Те не причиняват такова търкане и така пазят лицето от алергии, дразнения на кожата, пъпки и т.н. А и косата се накъсва повече, ако спите на памучна калъфка. Копринените и сатенените калъфки я пазят по-мека и хидратирана.

 Как памучните калъфки вредят на косата?
 
Джен Аткин, стилист на много холивудски знаменитости, казва, че памучните калъфки могат да увредят косъма. "Памукът абсорбира влагата, докато сатенът я задържа, затова когато лежите на копринена или сатенена калъфка, естествената мазнина от вашите кичури се задържа, а не бива изсмуквана", обяснява тя пред американското издание на "Cosmopolitan". Така косата остава подхранена, блестяща и плътна, а не суха. Това е много важно за хората с къдрава коса.
 
Защо да използвате сатенени и копринени калъфки?
 
Те запазват естествените мазнини на косата и така тя изглежда по-добре, както вече беше обяснено. Самият вид на сатенените и копринените възглавници е по-хубав, те изглеждат по-луксозни и може да са по-удобни, меки и стилни са. Много нежни са към кожата на лицето. Няма търкане на кичурите, когато лежите, тъй като материалът е по-качествен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Теодора преди 4 години
Да, баба ви и баба ми, прекарали война и какви ли не мъки, нямали плат за ***, със сигурност са спали на копринени калъфки.... Аз съм на 30, баба е преживяла Втората Световна и почина наскоро. Отгледала трима сина, двама във време на война. Беше руса до преди да почине и с най-здравата и чиста коса и кожа. Тепърва ще измисляте топлата вода...
10
0
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До х 8 Много обичаш , а можеш ли ? Защото жена ти казва друго.
9
0
 
1
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Тава е като яжте сланина за здраво сърце.
8
1
 
2
 
! Отговори
х преди 4 години
много обичам да метна жената да я обладавам на непрани от 3-4 седмица чаршафи и калъфки, хич не ни пречи
7
2
 
17
 
! Отговори
Баба Цона преди 4 години
А какви килоти да нося?
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Защо да използвате сатенени и копринени калъфки?"Божке, да се бяхте поне малко ограмотили, преди да пишете!Вижте, например, какво е сатен.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествената коприна изобщо не се наелектризира, но е излишно да се купува точно за спално бельо. Хубавият здрав памук си е чудесен. Просто се иска елементарно спазване на хигиена.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са вече наистина пълни глупости.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коприната НАЕЛЕКТРИЗИРА лесно бе, *******!
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алюююю ... сатена е памук! Вярно фин, но памук. Вместо да мислите глyпоcти, просто си перете спалното бельо редовно, за да не задържа бактерии и акари. Памука е ОК.
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коприната и сатенът задържат влагата и се превръщат в инкубатор на бактерии и гъбички. Освен това не издържат на гладене на висока температура.Хората нямат пари за хляб, те за коприна и сатен пишат!