Децата с куче по-рядко развиват шизофрения като възрастни

Кучетата помагат да се борим с психическото заболяване
8 яну 2020 17:15,
18
Децата с куче по-рядко развиват шизофрения като възрастни
Снимка: Pixabay

Американски учени намериха връзка между наличието на куче в къщата на хората и риска за развитие на шизофрения при децата, пише Planet Today.

Още по темата

Според изследователите хората, които са имали куче до 30-тата си годишнина, са защитени в по-голяма степен от развитието на психичното заболяване шизофрения. Оказало се, че близкото общуване на деца с четириногите защитава от опасната болест.

Изследването е проведено от сътрудници на Медицинския факултет към Университета Джон Хопкинс. В него са взели участие стотици хора, страдащи от шизофрения, биполярни разстройства, но и психично здрави хора.

Точно какво води до защитата от шизофрения никой не е могъл да разбере със сигурност, но американските учени предполагат, че кучетата имат специфична бактерия, която е част от бактериалния биом на четириногите. Освен това рошльовците създават изключително много положителни емоции у хората, което също помага за психичното здраве на двуногите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
10
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
Е то кой кучкар е без психически отклонения? Вместо да гледаш човек, гледаш куче. При животните да гледат човек - има единични случаи.
7
5
 
4
 
! Отговори
Сега сериозно... преди 4 години
Авторът на статията не е имал време да обясни, поради многото си други важни задачи, главното.Тук квитесенцията (Ефира, Петия елемент) е "бактериалният бином". Който имаме и човеците. Всеки човек, за да функционира организмът му, ползва микрофлора и микрофауна, която е външна за неговия организъм. Не създадена от него. А от Него.Всеки бозайник, без външни микроорганизми, които работят за метаболизма му, не може да съществува.С две думи - не на кучетата в апартаменти. Гллиисти! Тении!
6
6
 
7
 
! Отговори
бау преди 4 години
Кучкарски безсмислици.
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са го измислили някакви кучкарски НПО-лобисти или търгаши за да си продават песовете по-лесно.
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък познавам в България кучкари, пълни перковци и имат психични отклонения със сигурност. Също така гледат агресивни породи кучета, които са забранени в повечето страни.
3
2
 
14
 
! Отговори
Марсиански учен преди 4 години
Няма психиатри, които ясно да дефинират какво е шизофренията и какво я предизвиква, но вече има кинолози, които предлагат лечение...Кучетата от шизофрения не пазят. Но се търкалят във фекалиите на други тревопасни животни, а и на улични песове. Това правят, за да прикрият собствената си миризма и да не ги надуши жертвата. Хищници са - инстинкт. Дори домашните песове внасят вкъщи тения, ***, кърлежи и т.н. Колкото и да ги обезпаразитяваш.Кучетата са за къщата. В апартамент се мъчат.
2
1
 
6
 
! Отговори
С шизофренията преди 4 години
не се боря и не я лекувам, защото не ме мъчи. Хубаво е.:))))
1
3
 
11
 
! Отговори
А тези с преди 4 години
лъв или тигър, въобще не остаряват!!!