9 любопитни факта за близнаците

Най-много близнаци има в Африка
3
9 любопитни факта за близнаците
Снимка: istock

Връзката между братя и сестри е невероятна. А тази между близнаци е още по-специална и това е всеизвестен факт. Има обаче още някои по-малко известни факти за тях, които ще ви изненадат. От рубриката на Az-jenata.bg  „Знаете ли, че...?“ ще ви запознаем с тях.

Кучетата могат да различат еднояйчни близнаци

Колкото и идентични да са двойките еднояйчни близнаци, миризмата им се различава и това е начинът, по който кучетата успяват да ги различат.

Близнаците по-често са левичари

В проучване от 2009 година, публикувано в списанието Neuropsychologia, финландски учени установяват, че левичарството е по-често срещано явление при близнаците, отколкото при тризнаците и онези, които нямат братя и сестри.

Някои идентични близнаци са „огледално“ идентични

Около 25% от идентичните близнаци са огледални копия един на друг, според статия на Scientific American от 2012 година. Много често при близнаците се наблюдават сходни белези, например бенки или особености, които при единия близнак се намират от едната страна на лицето или тялото, а при другия на противоположната. Няма научно обяснение на този феномен, но е забележителен.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Тризначки преди 4 години
За съжаление споделят и едно и също IQ, разделено на две.
2
0
 
3
 
! Отговори
Когато някой учител преди 4 години
кажел името на едната, за да я изпита, ставала да отговаря тази, която е учила по неговия предмет. Този номер прилагали успешно, когато били в 9-и клас. После учителите се усетили и започнали да ги изпитват двете една след друга в един и същи час.Класната им обаче забелязала малката разлика, едва забележимата бенка, и казала на останалите учители коя от двете сестри е с бенка.Въпреки всичко и двете завършиха гимназия с отличие, защото много зубреха и бяха болезнено амбициозни.
1
0
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
В гимназията, един випуск преди моя, имаше две сестри близначки. Наистина бяха като две капки вода. От коментари на учителите разбрахме, че едната имала малка, почти незабележима бенка под окото, а другата нямала такава. Това бил белегът, по който ги различавали, но трябвало да се вгледаш, за да забележиш малката бенчица. От 2-3 крачки не се виждаше.Тези момичета бяха хем много амбициозни, хем хитри. Едната учи по 2 предмета, а другата - по другите два. Когато учителят каже името на едната,