Кето и средиземноморска диета: Какви са разликите?

Истината е, че двете диети са много различни
0
Кето и средиземноморска диета: Какви са разликите?
Снимка: pexels

Празниците вече свършиха и е време да помислим какво точно слагаме на масата. Повечето от хората изоставиха диетите и здравословното ядене през почивните дни и се насладиха на лакомства, баници, питки и всякакви други забранени храни.

Не се чувствайте виновни! Коледните и новогодишните дни бяха именно за това – да си починем и да се насладим на хубава храна, която иначе често си забраняваме. Всичко това обаче свърши и сега трябва да помислим за фигурата си, тъй като съвсем скоро ще стане лято и плажовете ни очакват.
 
През последните години различни хранителни режими и диети навлязоха в ежедневието ни и имаме голям избор към кое точно да се насочим. Като най-популярни се утвърдиха кето диетата и средиземноморската диета. Но известността е единственото, което ги свързва.
 

Всъщност, двете диети са много различни.

 
Кето диетата беше определена като една от най-лошите за 2019, а средиземноморската като най-добрата. Първата се базира на това да приемате повече високомазнинни храни и да намалите въглехидратите. По този начин ще накарате тялото си да изгаря повече мазнини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари