Откриха най-големия кратер от метеорит на Земята

Кратерът е широк 13 км и е дълъг 17 км
14 яну 2020 14:44, Ния Христова
18
Откриха най-големия кратер от метеорит на Земята
Снимка: Pixabay

Учени откриха най-големият кратер, причинен от удар на метеорит в Земята. Той се намира в Лаос.

Геолози смятат, че планетата ни е била ударена от метеорит с широчина близо два километра преди 800 хил. години. До този момент мястото на удара било неизвестно.

Според последни изследвания кратерът се намира под изстинала лава във "вулканично поле" в Лаос. Кратерът е с размери 13 км широчина и 17 км дължина.

Учените са успяли да достигнат до мястото благодарение на т. нар. тектити, които представляват стъкловидни тела с размери до няколко сантиметра. Тези тактити се формират при сблъсъка на големи метеорити със земната повърхност, като условията трабвя да предлагат изключително високи температура и налягане.

Проф. Кери Сих смята, че метеоритът е ударил планетата с много висока скорост. Размерът му е стопил камъка, в който се е ударил на момента.

Предстои да се направят още изследвания, които ще докажат автентичността на кратера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
3
 
! Отговори
Отвори очи преди 4 години
До Куха Земя-Куха ГлаваЮнак, аз не искам да доказвам нищо, защото съм убеден, че земята не е въртяща се трипосочно сфера. Не искам и да убеждавам теб и когото и да било в това. Просто те каня да поровиш малко в Интернет и Ютуб да видиш истината сам за себе си, през собствената си камбанария. Като за начало можеш да потърсиш "200 proofs earth is not a spinning ball" от Eric Dubay. Има го и на български, както и на още 20 езика.
17
3
 
3
 
! Отговори
Flatearther преди 4 години
Когато за първи път ми казаха, че Земята е плоска, направо си мислех, че човека, който ми го каза е с психични отклонения и е от някаква секта. Две години по-късно няма сила, която да ме убеди, че Земята е въртящо се кълбо. Не искам да се идентифицирам като flatearther, но на този етап защитниците на земята-топка не успяха да ми покажат абсолютно нито едно доказателство, докато в полза на плоската земя има минимум 200 твърди доказателства, които всеки от нас знае, но не си дава сметка. Поздрави!
16
1
 
3
 
! Отговори
До Асана 1 преди 4 години
По наше време изчезват интелигентите българи. Простотията расте със скоростта на светлината. Милото момиченце, трудило се с пот на челото върху този мат'рял е пресен пример за това. матура (8) показва само част от трагедията. Вижте какви са изреченията! Боже, пази България!Такава ще е, след като г-н Премиерът обяви, че "...по тръбата ще тече не само руски, но и азерски газ, а и ТЕЧЕН газ!". В Стокхолм Нобеловият комитет трескаво обсъжда въпроса за новия носител на Нобелова премия по физика!
15
4
 
5
 
! Отговори
Куха Земя-Куха Глава преди 4 години
До Отвори очиА вие защо не отидете до края на земята и не скочите от там, да я снимате така отдалеч за доказателство?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ахахаха, най-големия бабините ви трънкини. Абе пак прочели нещо и недоразбрали. УжасТ!
13
11
 
7
 
! Отговори
Отвори очи преди 4 години
Земята е плоска и кръгла. Антарктида е края на земята. Картата на емблемата на OOH е реално истинската карта на Земята. Ако ти се струва лудост, опитай се да намериш една единствена истинска снимка на Земното кълбо и ще се увериш. Само images и тук то. Нито една снимка. Нали уж имат Hubble телескоп, нали уж инат ISS (международната космическа станция)... всичко са лъжи на НАСА. Точно както ходенето на Луната през 60-те години на миналия век. А, и карането на кола кабриолет по Луната! ;))
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Земята идеслно плоска ли е като бисквитка или леко заоблена като ръбест картоф ? Или е нещо като чаша?"Потом увидим что пустА былазлатая чаша, что в ней напиток бъйл мечта и что она не наша."
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само неграмотни ли прибират вече? То май други не останаха.
10
7
 
5
 
! Отговори
Отвори очи преди 4 години
Земята е плоска. Снимката е компютърна анимация. Няма нито една реална снимка на Земята от спътниците. В ерата на интернет въпреки цензурата, всеки който получи просветление, и който премине през първоначалния рефлекторен шок на отрицание на фактите може да раследва сам за себе си. Earth is flat.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неграмотна работа.
8
3
 
20
 
! Отговори
матура преди 4 години
откриха най-големияТтЕктититАктитиучените са успЯлитрАбвЯ
7
8
 
3
 
! Отговори
JJIvanov Внимание преди 4 години
Тестове чрез тежки токсични газове обемно обсебващи София подават за над 12 900 000 000 тежко вредни анти земни и анти климатични оръжия в София/вижте от Витоша замърсения обем..В автомобилите като такива се следят скенерите инсталирани вместо фарове . Анти климатични оръжия имало и в JSM , талони на автомобили,лични карти и шофьорски книжки,видео камери,дигитално холограмни оръжия .Много жестоки увреждания нанасяли рекламни екрани по улици и на сгради до 2500 км от екраните имало увреждания
6
8
 
1
 
! Отговори
JJvanov Wornings преди 4 години
Древна станция за следене на астероиди подава информация автоматично за над 19 000 астероида отклонени принудително от разрешените им орбити..Поне на 12 000 орбитите им могат да бъдат коригирани срещу Земята..Подава региона около станцията /Троянско
5
6
 
2
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
появи се риск от принудително насочване на астероиди от астроидната охрана ..Нагли престъпници на власт принудиха стотици милиони водачи на автомобили да облъчват тежко нелечимо Земята ни..В редица региони вижте София се подържа остър токсичен смог с цел намаляване на вредата от скенерите на автомобилите и от холограмните оръжия на предни стъкла.Обявена е трагична обстановка заради пожарите..Има риск от блокиране на дъждове и снегове над важни региони.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази новина е на поне две седмици....
3
7
 
2
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Във връзка с тежки облъчвания на Земята снови оръжия вкл инсталирани на сателити и автомобили през 2019 година се включи древна охрана изискваща огромни обеми токсични газове за закърпване на пробивите. Вулканичните газове се оказват много скъпи/нямало достатъчно възможност за изригване на вулкани при всяко по тежко преоблъчване на въздушния океан. Океаните испускаха много големи обеми закърпващи газове по границите с континентите вкл граница САЩ .Огормни обеми с еотделих аи от пожарите ..
2
0
 
8
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Точно преди една седмица я преписахте тази статия и сега второ издание или може би трето???Май различните журналисти в днеса преписват от различни издания, които публикуват едни и същи новини по различно време а
1
0
 
9
 
! Отговори
Асана преди 4 години
А по това време кой вид е изчезнал,ми е много интересно!