Сокова диета - ползи и опасности, които крие

Ето какво казват специалисти за нея
14 яну 2020 19:37, Ивета Иванова
1
Сокова диета - ползи и опасности, които крие
Снимка: Pixabay

Соковата диета и водната диета се използват за прочистване на организма. Те помагат да се избавите бързо от натрупаните излишни килограми, подобряват общото ви здравословно състояние, но са и трудни за спазване, тъй като при тях гладувате.

Ако спазвате пречистваща сокова диета, това означава, че не приемате никаква твърда или калорична храна, а поемате само сокове от плодове и зеленчуци, както и вода. Някои смятат, че тази диета е опасна за здравето, тъй като така лишавате организма си от храна и енергия, но пък с нея много бързо отслабвате. Ето и както е мнението на д-р Андрю Торнбер, който даде интервю за британското издание на "Cosmopolitan".

Как да спазвате соковата диета?
 
Соковата диета, която пречиства организма, не позволява хапването на твърда храна за 1 или няколко дни. Това носи няколко ползи - дневният прием на калории намяла значително, а и захранването с плодови сокове е чудесен начин да скъсате с вредните си хранителни навици и да започнете да водите по-здравословен начин на живот.
 
Благодарение на плодовите и зеленчукови сокове, вие имате повече енергия, кожата ви изглежда по-добре и сваляте килограми много по-лесно. "Смятаме, че те са чудесни за възстановяване на организма и с тях имате шанса да захраните тялото с нужните му съставки", казва Джордж Филипс от "PRESS London". Соковете подобряват храносмилането, тъй като имат много полезни ензими, които карат стомахът да работи по-добре.
 
Те се борят с токсините. Все пак, специалистите съветват да карате по 1-2 дни на сокова диета, но не повече. Не трябва да изоставяте твърдата храна за повече от 2 дни. "Плодовите сокове може да водят до бързо отслабване, но като ограничавате приема на калории, вие се лишавате от определени хранителни съставки, което не е добре за здравето", обяснява д-р Торнбер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Шльокова диета преди 4 години
То според това списание не трябва нищо да ядете, докато не станете кожа и косми.