Салициловата киселина лекува акнето

Вижте как ще ви помогне
15 яну 2020 23:20, Ивета Иванова
2
Салициловата киселина лекува акнето
Снимка: Pixabay

Салициловата киселина е представител на ароматните монохидроксикарбоксилни киселини. Тя намира широко приложение в козметиката и медицината, тъй като притежава много полезни свойства при локално приложение върху кожата.

Киселината влиза в състава на голяма част от продуктите против акне, което е често срещано в тийнейджърските години, тези за почистване на кожата и борба с нежеланата пигментация. Тя помага и на мазната кожа. Ето какво трябва да знаете за нея.

Как помага на кожата?

Салициловата киселина е бета-хидрокси киселина, а тези киселини правят кожата по-мека, блестяща и гладка.  С нея се лекуват мазната кожа, комедоните и пъпките.
 
"Салициловата киселина е антивъзпалителна, затова тя понижава зачервяването на кожата и дразненето, което идва от червените пъпки", казва Рейчъл Назариан, дерматолог, пред американското издание на "Cosmopolitan". Продуктът ексфолира кожата и възпрепятства появата на акне.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Открихте топлата вода!
1
0
 
3
 
! Отговори
Пак глупости преди 4 години
Това е симптоматично лечение, а за акнето всеки завършил трети курс медицина ще ви каже, че трябва да се търси и лекува причината.