Диетата DASH: Защо стана толкова популярна в чужбина?

Тя задмина дори тази на д-р Дюкан
17 яну 2020 19:12, Дарена Найденова
4
Диетата DASH: Защо стана толкова популярна в чужбина?
Снимка: Pexels

Диетата DASH е една от най-популярните в чужбина, като дори задминава тази на д-р Дюкан. Тя се състои в разумно отслабване, което не е обвързано с много лишения и точно определени продукти. Цялото име на режима е "диетични подходи за спиране на хипертонията" и е разработен в началото на 90-те, когато Националният институт по здравеопазване на САЩ изследва начините за понижаване на кръвното налягане.

Режимът акцентира върху храни с ниско съдържание на натрий като зеленчуци и плодове, пълнозърнести храни, ядки, семена и бобови растения. Включва и умерен прием на нискомаслено мляко и месо, което не е много мазно.

DASH

По принцип DASH не е била считана като хранителен режим, който да ви помогне с отслабването, а по-скоро е бил препоръчван от лекари на хора, които страдат от сърдечни проблеми. Въпреки това, някои проучвания показват, че диетата помага за по-лесното отказване от преработени храни, както и солени и сладки закуски и десерти.

В диетата няма забранени храни, но планът ограничава приема ви на сладки продукти като бонбони, бисквити и газирани напитки до най-много пет на седмица. Алкохолът ви е сведен до 1 питие за жените и две за мъжете на ден. DASH режимът също препоръчва намаляване на червеното месо и храните с голямо съдържание на мазнина.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари