Климатичните кризи наподобяват финансовите

Влиянието им върху икономиките е неизбежно
17 яну 2020 10:56, Ния Христова
7
Климатичните кризи наподобяват финансовите
Снимка: БГНЕС

Австралийската централна банка миналата година се надяваше, че с намаляването на лихвите ще постигне положителен ефект върху забавящата се икономика на страната, пишат от Bloomberg TV Bulgaria. Това беше преди най-големите пожари в историята на Австралия да ударят континента.

Пожарите имаха ефект върху туризма, потребителското доверие и понижиха прогнозите за икономически растеж през 2020 г. Нараства и възможността централната банка да намали лихвите още веднъж.

Живеем в свят, в който въздействието на климатичните промени върху икономиката вече е неизбежно. Пуерто Рико така и не успя да се възстанови изцяло от урагана "Мария", ударил страната през 2017 г. Високите температури и жеги, както и зле поддържаните електропроводи доведоха до започването на големи пожари през 2018 г.

Не може директно да се обвиняват климатичните промени за всички екстремни метерологични условия. В това число влизат ураганът "Мария", както и пожарите в Калифорния и Австралия. Заради измененията в климата вероятността подобни бедствия да се случват е по- висока.

"Тези събития вече се отразяват на състоянието на икономиката", коментира Робърт Каплан, председател на клона на Федералния резерв в Далас по време на икономически форум, провел се в началото на януари.
 

Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Добре е,че в прогреса си на развитие свързано с човешката глупост да се търсят варианти за лесно и бързо правене на пари човек създаде Генно модифицирани продукти. Добре са казали мъдрите индианци,че когато последното дърво бъде отсечено и последната риба бъде уловена човек ще разбере,че парите не стават за ядене. Всичко в живота си правим защото сме притежание на банките и те чакат пари от нас,а ние унищожаваме природата и себе си в чест на парите.Това ли е еволюцията?
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В близкото бъдеще комбинацията от финансова и климатична криза най-вероятно завинаги ще промени света и живота, какъвто го познаваме , ако въобще оцелеем ! Сигурен съм, че истината се крие на най-високо ниво, защото иначе ще настане хаос ! Това, което в момента се говори за климата , е само върха на айсберга !
5
0
 
3
 
! Отговори
SS преди 4 години
Всеки ,абсолютно всеки трябва да е подготвен за бъдещето,ако иска да оцелее.Купете си филтри за очистване на вода,противопрахови маски,подгответе си раница за оцеляване,намерете си оръжие.Дори не подозираме какво ни чака.
4
0
 
1
 
! Отговори
Борик преди 4 години
До Housa Обикновено по това време на годината е валял сняг Поне веднъж (дори и по морето ) и температурата обикновено е доста под -2
3
2
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Последните години реколтите от пшеница са рекордни, тези лъжи и манипулации ги задръж за вешите секта екоталибански сбирки.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Икономиката вече ще се състои от това да имате поне хляб. При това засушаване и безснежие мислите ли че ще се роди пшеница. Сега трябваше да има сняг защото старите хора са казали. Дебел сняг дебел комат.
1
4
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Как да повярвам на фантасмагорията за глобалното затопляне, като вън е -2С?