Фастинг или похапване на 2-3 часа? Ето какво да изберете!

Фитнес треньор дава съвети кое е по-полезно за тялото
29 яну 2020 20:38, Дарена Найденова
20
Фастинг или похапване на 2-3 часа? Ето какво да изберете!
Pixabay

Фастингът набира все по-голяма популярност. Другото му наименование е периодично гладуване и се състои в това да не ядете нищо в рамките на 16 часа от денонощието. Така ще ви останат 8 часа, през които да похапвате, но само храни, които няма да повлияят на фигурата ви. Хубавото е, че сънят също се включва в тези 16 часа глад, което намалява наполовина времето, в което не слагате нищо в устата си.

 
Периодичното гладуване се свързва с доста положителни ефекти върху здравето. Според проучване, публикувано на 26 декември в New England Journal of Medicine, този режим на хранене може да ви предпази от сърдечни заболявания, рак и диабет. Повечето хора обаче се подлагат на 16-часово гладуване, за да отслабнат.
 
 
Един фитнес треньор обаче не е съгласен с фастинга и използването му за постигане на по-добра фигура. Камила Гудис, която е известна с прозвището „бразилският магьосник“, вярва, че ключът към по-трайно отслабване се крие в яденето шест пъти на ден. Това означава, че на всеки 2-3 часа вие ще трябва да спрете работа и да похапнете нещо.
 
„Няма човешко същество, което да издържи на фастинга през целия си живот. Тялото ви се нуждае от нормалност. Яжте, когато сте гладни. Не трябва да гладувате“, казва Гудис пред Insider.
 
Камила Гудис е сертифициран инструктор по пилатес, личен треньор и лайфстайл консултант. Тя е тренирала много известни личности, сред които София Вергара, Роби Уилямс и много други, на които не може да спомене имената. Наскоро тя беше свързвана с огромната трансформация на Адел. Гудис признава, че в миналото е тренирала изпълнителката, но двете не са се виждали от седем години.
 
Още за предимствата и недостатъците на фастинга четете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Раши преди 4 години
Фастинг или *** - въобще да не ви е**. Важното е нещо да влиза там!
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 2-3 часа се хранят само новородените. За останалите е тъпо, понеже е вредно. Организмът не може да получвства здравословен глад. Стомахът няма време и възможност да се прочисти от постоянния прием. Човек не е приживно животно.Да се гладува е също толкова глупаво-предизвикването на изкуствен силен глад създава стрес за организма, отделя се стомашен сок, получава се възпаление на стомаха. Като всяко нещо и тук е нужен баланс. Хранене 3 пъти дневно си остава златно правило. Въпреки модите.
12
2
 
2
 
! Отговори
А? преди 4 години
Да се хапва на 2-3 часа е пълна глупост. Да се гладува - също.В единия случай, не се позволява на организма да влезе в нормалния ритъм на отделяне на хормоните, които го карат да се чувства гладен и в черния дроб да се разграждат мазнини. Другото пък, отделя хормон на стреса, който за инцидентни периоди е предвиден да подтикне тялото да търси храна (в случая), но не е полезно да се отделя редовно и за дълги периоди.Балансът е истината и най-вече какво и колко ядете.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И двете крайности са поредната безмозъчна мода.
10
7
 
4
 
! Отговори
ПРОКУРОР ГEЙШЕВ преди 4 години
Като български юрист под американско командване, аз лично, предпочитам *** отзад с дeбел космат юмрук. Разтапящо е.
9
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
По 2-3 дини на през 2-3 часа...
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фастинг или ***...
7
2
 
13
 
! Отговори
Поредната боза... преди 4 години
най-важното за намаляване на теглото е балансът между калоричността на поетата и изразходваната енергия.Гладувайте и по 23 часа, ако в 24-ия поемете над дневния си разход - пак ще дебелеете.Разбира се,има подробности:вечерята/лека!/ максимум до 19:30,преди лягане-успокояващ чай с мед и лимон.След ставане пак затоплена вода на гладно, после умерена двигателна активност и едва след нея - закуска.Не на захарите,изхвърляте газираните отрови,акцент върху фибри и протеини,редовен спорт. Това е!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така. 16 часа глад , 8 часа ядене. Лягам си в 20:00 ставам на Другия ден и от обяд се почвам ;)
5
1
 
8
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Следната лъжа е дефакто осакатила и обрекла на доживотно затлъстяване много, много хора: Хапвайте по-начесто и по-помалко, закуската е най-важното ядене за деня.
4
1
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Обичам *** на 2-3 часа.
3
1
 
7
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
Фиcтинг не беше ли друго, а не похапване?------------фАстинг, а не ***, колега!!!-)))))Fasting е постя, гладувам!Fisting има двуяко значение:- първото е удар с юмрук- второто е..... когато цепнеш нечия "хълка"-)))))))
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честото "похапване", а не преяждане, активира метаболизма и води до стопяване на натрупаните мазнини!!!!!!!!Но, разбира се, че е важно и какво си "похапвате"!-)))))
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фиcтинг не беше ли друго, а не похапване?