В името на красотата: Жени, a и мъже, все по-често под скалпела!

Грижата за кожата трябва да е приоритет на хората, смята дерматологът д-р Самер Шокър
13 фев 2020 18:00, Ния Христова
25

С близо 200% се е увеличил броят на различните естетични процедури за последните няколко години. Неестествените големи устни отстъпват пред усмивка, която е едва доловимо подобрена. Световните знаменитости диктуват тенденциите, като на последните награди "Оскар" звездите отново доказаха, че при тях годините не се отразяват на визията.

"Трендът е да задържим естествената красота, да търсим хармонията. Подходът е индивидуален при всеки един, гледаме визията на всеки пациент и да задържим индивидуалността. Има пропорции, горната устна трябва да е една трета, долната двете трети", коментира дерматологът д-р Самер Шокър пред Bulgaria ON AIR.

Носът трябва да отива на лицето и да е хармонизиран. Според Шокър поддържането на красотата може да стане с минимални процедури. Човек отрано трябва да започне да полага грижи за кожата си като най-важна е защитата срещу слънцето.

"Методи могат да се прилагат и при косопад. Изключително много пациенти в последните години ходят при непрофесионалисти, гледаме бързо да реагираме при такива ситуации. Може да се спре и потенето под мишниците, което е мит, че ще се засили на друго място по тялото. Некачественото поставяне на татуировки може да доведе до заболявания, а някои вече искат да ги премахнат, което е бавно и болезнено", допълни д-р Шокър.

Дерматологът изтъкна, че ниската цена в много случаи може да отведе пациентите в лекарския кабинет. Наблюдава се ръст на мъжете у нас, които търсят лекари- дерматолози, за да се погрижат за себе си. Консултацията навреме е много важна за мъжете с косопад, за да може да се намери и приложи правилно лечение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Тодор Ш преди 4 години
Тая па! Блокирал съм те от оператора, оди се пери.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Азиатско влияние.Ако се погледне даже повърхностно китайска или японска, корейска, индийска .. традиция, ще се видят задължителни манипулации, деформиращи живия образ и тяло, с наклонност към статичност и безизразност.При мъжете -всички не в първа младост помним,че всички китайски държавни ръководители задължително бяха с боядисани коси.Може и да цели да покаже владеене на времето и емоциите.При африканците-обратно: деформациите наблягат на емоционалната изразителност и времевата съответност
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докторчето замечтано гледа водещия и си мисли как му ляга под ножа.
15
0
 
20
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
В София има толкова козметични студиа, което говори достатъчно. По медии и т.н. се говори за фигура, диета, процедури и д.р. Енчев. Облъчването е като с хазарта. И двете са човешки слабости и при положение, че постоянно се промотират, рекламират и ги има на всеки ъгъл. Човек може да се изкуши. А ако човек ви харесва предимно заради външността очаквайте да бъдете сменени рано или късно. Винаги ше има някой или някоя по-добре изглеждащ. Обичайте се и се уважавайте.
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опира до манталитет и суета. Мен вече нвколко приятелки ме навиват за ботокс... колко бързо било и как съм щяла да сваля 5 години без гневна бръчка между веждите. Еми аз не искам да си свалям от годините и да се правя зорлем на млада. С бръчки, без бръчки ако харесам на някого няма да са му проблем.
13
0
 
9
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Абе на тия дето си сменят фасона трябва по още два крака да им тургат бе, всичко друго си им и е на лице
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПрофесионанистАми обръсни си главата и си вземи очила с по-хубави рамки.
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** си остава генетично *** ,дори и да и сложат глава и виме на крава.Кравите да не се чудят после защо раждат маймуни.Същото важи и за инвитро-то.Природата е решила ,че имаш дефектен ген и не ти дава шанс да го продължиш с размножаване .
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно! хаха
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нали сме равностойни полове вече, какво се изненадват.Утре други ден да не се учудите като всички миньори са жени, само казвам
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само *** може да вярват как Холивуд доказали, че годините не им се отразяват. Претенциите и лицемерните преструвки не се равняват на реалност. На всички ни се иска да изглеждаме цял живот като 25-годишни, ама няма как.Или другата глупост за спиране на потенето под мишниците. Да тушираш евентуалната миризма да, ама да спреш изцяло самото изпотяване... нека да го стори това тази д-р Самер Шокър и после да не се чуди, като тялото й се срине от невъзможност да поддържа температурата си.
7
3
 
5
 
! Отговори
Професионанист преди 4 години
Аз като съм плешив с очила, какво ги интересува жените, че имам здрав стомах и не съм боледувал от 15 години? Или, че съм висок и снажен? За това само интернет да има и това е.
6
3
 
17
 
! Отговори
Бай Митьо преди 4 години
Абе аз докато не видя майката на момето не ме хваща вяра. Ако майката е трътлек, всичко е ясно. Въпрос на време е.
5
11
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Руските транджендъри обявиха публично своя брак и *** изпадна в потрес, как може някой да ги изпревари с Медведев!Източник RTL.DE
4
2
 
8
 
! Отговори
8 инчов бог преди 4 години
с тяло на Аполон - който е с Дефектно ДНК, каквото и да прави нищо не може да постигне, а децата му, ще са още по-грозни, щото от двама грозни, детето е грозно на Квадрат!
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скъпо е да си глупав.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подобни операции са приемливи, ако причината за тях са обезобразяване след злополука или някакъв много голям комплекс, който ти пречи да общуваш номрлано. Всичко друго е глупост и не е оправдано да се прави.
1
0
 
20
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Простотията е безгранична!