Какво може да свали цената на един имот?

Проблеми с канализацията и лоша гледка са сред тях
20 фев 2020 02:30, Михаела Лазарова
9
Какво може да свали цената на един имот?
Снимка: istock

Факторите, които влияят върху ценообразуването на имотите са много и различни. Сред тях са местоположение, състояние на имота, площ, етаж, транспорт, изглед.

Съществуват обаче и още фактори, които косвено могат да повлияят на цената на имота. Ако се опитвате да продадете имот и срещате трудност, може някои изненадващи причини да свалят цената му. Вижте кои са те.

Лоши съседи

Ако отдалече си личи, че наоколо имате лоши съседи, които поддържат общите части в лошо състояние или по време на оглед вдигат шум и пускат силна музика, това моментално ще направи лошо впечатление на кандидат-купувачите на вашия имот. Вероятността много кандидати да се откажат е голяма, а това може да ви принуди да свалите от цената, за да успеете да сключите сделка.

Лош външен вид

Дори да сте направили основен ремонт във вътрешността на имота, външността е не по-малко важна. Олющената боя, цепнатините, паднала мазилка са само част от важните неща, които правят впечатление на купувачите и които имат значение за определянето на цената.

Нужда от ремонти

Ако имотът, който продавате, е разположен на перфектно място, например в центъра на града, сградата е нова, стабилна, вътре е направен основен ремонт и по всичко личи, че можете да му вземете повече пари, това може и да не се случи, ако съществуват обстоятелства, като течащ покрив на сградата или блока например. Проблеми с канализацията, лоша гледка, различни нарушения в инфраструктурата са само част от възможните косвени обстоятелства, които могат да понижат цената на вашия имот.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
21
 
! Отговори
Помня преди 4 години
Едно време беше чудо да се докопаш до панелка и не гледаш че е на 13-ти последен етаж и е непродаваем.Гладът за жилища беше огромен .Жилищните блокове се строяха с години, а не като сега за 7-8 месеца.Купуваш панелка на полето със затъкнати вестници по фугите и се кефиш че наоколо пасят овчици.
4
1
 
7
 
! Отговори
11 преди 4 години
Алчния ***, цена не сваля!
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Липсата на вода.Купи си имот в Перник и бидончета с канелка да не забравиш и бележник с часовете за воден режим.
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4, много си прав - ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ СА СКОЧИЛИ ДА НИ ЗАТРИВАТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ- АМА НИЕ СМЕ ЖИЛАВА НАЦИЯ И НЯМА ДА ИМ СЕ ДАДЕМ.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гражданските размирици.неконтролираната престъпност.неадекватното управление на държавата.лошата инфраструктура