11 милиона бразилци вярват, че Земята е плоска

Това са внушителните 7% от цялото население на страната
29 фев 2020 02:30,
86
11 милиона бразилци вярват, че Земята е плоска
Снимка: Pixabay

Повече от 11 милиона бразилци вярват, че Земята е плоска – 7% от цялото население, според анкета на статистическата агенция Datafolha, предава AFP. Те разполагат със свои клубове, страници в социалната мрежа и дори тематичен ресторант в град Сао Паоло, чиито собственик – поддръжник на теорията - говори за AFP, макар да е пожелал да остане анонимен.

Ресторантът му е място за срещи на поддръжници на теорията за плоската Земя и в него веднага може да се забележи модел на планетата във формата на палачинка.

„Единствените неща, които знам със сигурност са, че някой ден ще умра и че Земята е плоска“, казва той.

Влиянието на поддръжниците на тази теория се простира далеч в южноамериканската страна, която е обзета от скептицизъм по отношение на климатичните промени и антиинтелектуализъм, подхранвани от десния президент Жаир Болсонаро. Поддръжниците на теорията се опитват да я докажат с множество интерпретации на физиката, оптиката, а често се позовават и на Библията, като отхвърлят всички доказателства, противни на вярванията им като конспирации.

Един от идеолозите на президента, писателя и бивш астролог Олаво де Карвальо е изразявал мнение, че „не може да отхвърли“ теорията за плоската планета Земя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе те и повече от 100 милиона не вярвах,че германците ще им вкарат толкова голова на сред Маракана, но е факт!