Съвети от специалисти: Как да успокоите раздразнената кожа

Подберете внимателно дрехите, които да носите
29 фев 2020 20:30, Иванка Гъркова
0
Съвети от специалисти: Как да успокоите раздразнената кожа
Снимка: IStockphoto

Сърбеж, зачервяване, люспеща се кожа, възпаление. Това са често срещани проблеми през зимата, когато ниските температури и топлите, но влажни помещения, в които стоим с часове, променят състоянието на кожата. Тя се нуждае от подхранване и омекотяване, но ние често подценяваме това.

Ако имате някой от тези неприятни симптоми, то най-вероятно кожата ви е раздразнена от нещо. Ваша задача е да откриете от какво!

Мелани Гросман, сертифициран дерматолог от Ню Йорк, коментира пред „Woman'sDay“, че основното почистване на вашето жилище от прахта, акарите, влагата и мухъла, може да помогне при раздразнена кожа. Когато след това все още ви сърби и не спирате да се чешете с ръце, е добре да се консултирате със специалист.

Носете удобни дрехи

Първото нещо, което да проверите, е дали нямате дрехи в гардероба си, които дразнят кожата. Някои твърде прилепнали клинове, шевовете на дънките или изкуствените материи, могат да доведат до сърбеж или обрив. Освен това има някои цветни дрехи, чиито бои също може да са повод за кожни проблеми.

Ако кожата ви е раздразнена, носете повече памучни дрехи и такива, с които кожата ви „може да диша“. Перете ги по-често, за предпочитане с хипоалергенен препарат. Така ще намалите ужасното чувство на сърбеж.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: кожадрехираздразнение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари