За здраве: 6 съвета, които ще помогнат

Сънят трябва да е приоритет
3 мар 2020 22:12, Иванка Гъркова
3
За здраве: 6 съвета, които ще помогнат
Снимка: Pixabay

В сезона на грипа, много хора взимат мерки, за да се предпазят от вирусите. Макар че носят специални маски на обществени места и си мият често ръцете, голяма част от тях подценяват начина си на хранене и не спят достатъчно, което също рефлектира върху имунната им система. В комбинация със стреса на работното място и липсата на движение, тялото лесно може да се разболее.

За да бъде човек здрав през зимата, трябва да се храни добре, да спи достатъчно и да спортува. Това коментира пред „Woman`sDay“ д-р Маркъс Смит. Според него, тези три фактора са изключително важни и за работата на сърцето.

Ето 6 неща, които да следвате, ако искате да бъдете в добро здраве и да имате силна имунна система:
вода, чаша

1. Пийте много вода
Нещо, което мнозина пропускат, забързани в своето ежедневие. За да пиете достатъчно течности, винаги дръжте пълна бутилка с вода край вас.

"Хидратацията помага на сърцето да работи по-лесно“, коментира кардиологът Адам Сплевър. По думите му, всеки от нас може да разбере дали пие достатъчно вода, когато погледне урината си. Ако тя е по-тъмна, то той има нужда от по-голямо количество вода, за да бъде организмът му достатъчно хидратиран.

Ако не пиете достатъчно вода, то рискът да имате учестен сърдечен ритъм и високо кръвно налягане, е голям.

2. Отделете време за релакс и медитация
Стресът се отразява не само на психиката, но и на физиката ни, посочва д-р Смит и изтъква, че заради него човек може да има сърдечни проблеми, необичайно сърцебиене, високо кръвно и други. Медитацията и други начини за релаксация помагат на тялото да се освободи от напрежението.

Има много видеа с техники на медитация, които може да откриете в интернет. Съществуват и най-различни плейлисти с релаксираща музика, чрез която по-лесно може да се отпуснете.

3. Сънят – приоритет номер 1
Ако се храните по-здравословно, отделяте време, за да спортувате, но не се наспивате, може по-лесно да се разболеете в този сезон. Безсънието или честото будене през нощта, се свързва с повишен риск от покачване на кръвното и коронарна болест на сърцето, пише „Cardiology Reviews journal“. За да нямате тези проблеми и имунната ви система да работи добре, трябва да спите по 7-8 часа на нощ.

Следобедният сън през почивните дни също е полезен и спомага за регенерацията на клетките.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: здравесънсъвети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
противоречия преди 4 години
- Сън спомени не прави!- Сънят дава сили!- Многото течности обременяват сърцето!- Газираното подобрява кръвообръщението- Хапчета или фалшиви кебапчет-- Алкохола стимулира сърдечния мускул
1
1
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
колкото по-малко спиш толкова повече си буден!