7 лека за махмурлук

Вижте кои са те
4 мар 2020 13:45, Ивета Иванова
10
7 лека за махмурлук
Снимка: Pixabay

Вечерите, прекарани в барове или на домашно събиране с приятелите или половинката, са много приятни и създават забавни спомени. Но на другата сутрин се чудите защо сте купонясвали толкова и сте прекалили с алкохола. Има някои неща, които ще ви дадат енергия и ще преборят махмурлука. Ето кои са те, според материал на американското издание на "Cosmopolitan".

Дремване през деня
 
Дори да сте легнали много късно, понякога се будите още преди обяд, тъй като организмът е дехидратиран, изморен, изпитвате глад. Ставате да хапнете и пийнете нещо, или да гледате любим сериал - но после не е лошо отново да си поспите малко. Дремнете си за няколко часа, дори да е в късния следобед, след като сте хапнали и сте се освежили. 
 
Гевреци/багети
 
Алкохолът увеличава количеството на отделяната урина, ако сте пили много в бара - по-често ходите до тоалетна и така губите ценни съставки като калий и натрий. Този дисбаланс води до странични ефекти на сутринта - треперене на ръцете и краката, например. И копнеете за нещо много солено, като гевреци, питки за сандвичи, багети. Те са солени и съдържат калий, отново възстановяват запасите му, когато ги хапнете. Направете си сами сандвич - сложете бекон, сирене и домати между 2 багети и така ще се запасите с протеин, който неутрализира неприятните киселини, които алкохолът причинява.
 
Чипс
 
Чипсът е заклеймен като една от най-вредните храни, но пък е вкусен и ви помага да се възстановите след пиянска нощ. Той е солен и ви набавя натрий, това ви дава повече енергия и възстановява запасите ви. Но не е препоръчително да ядете чипса с лютив сос - това  само ще раздразни стомаха допълнително.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
Акълмайстор преди 4 години
Без градус,няма Радост !
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пържени яйца с лук и бекон и.. бира, докато ти омекне врата.И после отиваш да спиш поне 4 часа.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клин-клин избива,перманентно трябва да се поддържа висок промил,и тогава забравяте за всякакъв махмурлук!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дремнете си за няколко часа, дори да е в късния следобед, след като сте хапнали и сте се освежили."===Хахахахаха, пак се изложихте. Дрямка ЗА НЯКОЛКО ЧАСА не е никаква дрямка, това си е чисто спане. Ама защо всичката ви е такава?
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добрият лек: просто не препивайте.
1
2
 
30
 
! Отговори
Бай Митьо преди 4 години
Шкембе чорба, 2 бири и върви лягай.........