Дори изключен, смартфонът води до оглупяване

Това установиха американски учени
9 мар 2020 21:35,
14
Дори изключен, смартфонът води до оглупяване
Снимка: Pixabay

Ново изследване установи, че дори когато е изключен, смартфонът е в състояние да намали умствения капацитет на хората. Когато е близо до устройството, човек продължава да мисли за него и се концентрира по-трудно, предаде NOVA.

Още по темата


Изследвания на учени от Чикагския университет доказват, че смартфонът намалява когнитивните умения на човек, дори когато не изглежда да има никакъв контакт с него - например в джоб или на бюро в изключено състояние.

Според учените в такава ситуация човек все още мисли за своето устройство, така че не може да се концентрира върху работните си ангажименти. Подобни мисли "консумират" огромно количество "RAM" от човешкия мозък.

Подобно въздействие на смарт телефона върху човек е показателно и за факта, че най-успешно със задачите се справят хората, намиращи се в помещение, в което няма мобилно устройство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Дори и незакупен - също, ако си си глупав по природа...
11
0
 
8
 
! Отговори
Dumbphone преди 4 години
Затова ли служителите в магазините на мобилните оператори изглеждат толкова весели, усмихнати и любезни, в края на работния ден.
10
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и непрочетена, тази статия води до оглупяване.
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е, аз затова не използвам социални мрежи.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключен телефон НЕ облъчва. Но Станциите, които пускат сигнала по въздуха ОБЛЪЧВАТ по цял ден. Заради- турско- нските фирмите- ЕМтел(А1), Вииваком, хората в България се рзболяват с РАК, Левкемия и Ослепяват. Трябва или Б. Борисов да изгони тия фирми към Афирка, или да убият Б.Б, и после да изгоним тия фирми, за да я има БЪлгария.Преди години, по Телевизията казваха че щяло да има СЛЪЧЕВО изригване и е добре да не излизаме на открито. А сега, ЕМтел( А1), Виивком ОБЛЪЧВАТ по цял ден.
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И преди смартфоните америкаците си бяха и дебели и про-сти. Направете тестове с нормални хора.
6
2
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До Свещен ГущерНе валяй дурака,Америка.
5
11
 
15
 
! Отговори
Свещен тъпанар преди 4 години
"Дори неотворена или непрочетена книга на руски език във вкъщи оди до оглупяване и заразяване със тежка форма на русофилия.Инкубационният му период е 50 години....."$$$$$$$$$$$$$$$$$$$Много си в грешка, *** "руски книги" не е чел през живота си, а само една и тя се нарича "Винету. Изказът на този неандерталец и неговата "интелигентност са пословични!
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимно 3Добре ли сте?
3
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За неуките хора на Шлангажията ще кажа че в смартфона ви има радиация дори да е извадена батерията. Елементите които се използват за да ви зомбират са радиационни. Учудвали ли сте се че когато ползвате по дълго време смартфона главата ви натежава получавате световъртеж и болки в главата. Вече няма да се чудите а ще знаете че сте си скъсили живота с много годинки.
2
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, колко мъка има в Днеса, Боже!
1
35
 
17
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Дори неотворена или непрочетена книга на руски език във вкъщи оди до оглупяване и заразяване със тежка форма на русофилия.Инкубационният му период е 50 години.....