10 причини да имате акне

Ето кои са те
11 мар 2020 18:37, Ивета Иванова
4
10 причини да имате акне
Снимка: Pixabay

Акнето е много разпространен проблем в тийнейджърска възраст. То може да бъде причинено от пубертета, развитието, от околната среда, от лошата хигиена, що се касае до кожата. Но има и някои странни неща, които причиняват акне, а вие дори не подозирате. Вижте кои са те, според американското издание на "Cosmopolitan".

1. Спите на мръсна калъфка
 
През деня по лицето се събират мръсотия, мазнина, грим, прах и т.н. Ако понякога пропускате за измиете и почистите лицето преди сън, тези боклуци отиват върху калъфката. И като си легнете на следващата вечер, пак отива на лицето. Ако това се случва редовно и търкате лицето си във възглавницата, това може да доведе до възпаления и акне.
 
2. Не спите достатъчно
 
Сънят е времето за почивка и възстановяване на организма, тогава нивата на кортизола спадат. Ако не спите достатъчно, значи тялото ви постоянно е подложено на високи нива на хормона на стреса - кортизол, което може да задейства акнето.
 
3. Често носите диадеми и шапки
 
Те може да са много стилни и сладки, но имат дефект. Ако често покривате главата с диадеми и шапки, така все едно затваряте потта и бактериите и това кара порите да се запушат, което пък причинява акне. Със сигурност, не трябва да ги носите докато тичате или спортувате.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: здравеакнепъпки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен доктор преди 4 години
Още една основна причина:Дерматологът Ви не Ви предписва лекарства с тетрациклин, защото иска да си харчите парите неограничено време за бок.луци, които не помагат.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-важната причина не са написали - между 13 и 19-годишна възраст сте.
1
2
 
5
 
! Отговори
СД.УХАН преди 4 години
Абе който има коронавирус му др.еме за акнето.