6 съвета за засилване на имунитета

В момента ни атакуват два вируса
12 мар 2020 13:17, Ивета Иванова
17
6 съвета за засилване на имунитета
Снимка: Pexels

В момента ни атакуват 2 вируса - коронавируса и грип тип Б. Много е важно да спазвате добра хигиена, да поемате силна храна, да не прекарвате много време на места, пълни с хора и да си почивате повече, за да се предпазите от тях. Ето някои важни неща, които да направите, за да засилите имунитета, според "Prevention".

1. Не пийте прекалено много алкохол
 
Смята се, че спиртът унищожава коронавируса, но не е добре и да прекалявате с алкохола. "Прекаленият прием на алкохол потиска имунната функция", казва Джесика Кординг, диетолог. А и алкохолните напитки ви дехидратират. За да се предпазите от болести, трябва да сте много добре хидратирани. Препоръчително е жените да пият само по 1 питие на ден, а мъжете - максимум 2.
 
2. Яжте плодове и зеленчуци
 
Това е нещо, което трябва да знаете от малки - залагайте основно на плодове и зеленчуци, за да имате силен имунитет. Най-добре е да ядете всякакви цветове плодове и зеленчуци. Те ви зареждат с антиоксиданти, които борят настинките. Много е важно да хапвате зелени зеленчуци, цитрусови плодове, сладки картофи, горски плодове и камби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
костова преди 4 години
До ДАздравейте аз бих ви казала относно витамин Ц да опитате с немското за пиене ,без допълнителни консервантие и добре се усвоява от организма.
16
0
 
1
 
! Отговори
праскова преди 4 години
До Анонименздравей да изопринозина вече го няма по аптеките ,но моята педиатърка ми препоръча изорекс преди няколко години ,и ми каза че даже е по-добър от изопринозина и цената е по малка запоголямо количество.изпробвах го доволна съм много от него . може да опиташ
15
0
 
5
 
! Отговори
Сменен преди 4 години
По рождение ли сте толкова *** или ходите на допълнителни курсове?
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До горскиНе само че се набавя витамин Д от слънцето и е полезно за костите и против настинка,но хората които плажуват редовно през лятото(може и да не е на море),имат по-добра и гладка кожа,само трябва плажуването да е преди обед или след обед,когато слънцето не е толкова силно,при силно слънце,може да се получат увреждания и рак на кожата или да получат слънчев удар,ако са без шапка.
13
6
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Мега статия, казва се изрично, че алкохола подтиска имуната с-***, а на следващия ред пийте по 1-2 чаши алкохол? Шизофрения...
12
3
 
5
 
! Отговори
горски преди 4 години
Лятото ходете на море мин 7 дена ,йодните пари,слънцето и горещия пясък зареждат с допамин и витамин Д .Аз винаги когато съм ходил на море не съм се разболявал зимата
11
1
 
13
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
Истината е 3 пъти по 100 грама без лекарско предписание , ако няма етикет , значи е домашна ! Наздраве !
10
1
 
10
 
! Отговори
лъжат преди 4 години
нама тип б - всичко е короната - просто Не иизследват !
9
7
 
0
 
! Отговори
Ddt преди 4 години
До АнонименКухал, преди точно 24 часа съм изпил последните си 2 таблетки изопринозин. Има го в аптеките ! Не е евтин, но е отличен имуностимулант.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гроздомецин заедно с чесън/по възможност домашни/
7
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хранете се само със стерилизирани храни,буркани,минали през преваряване!Никакви пресни меса,зеленчуци,плодове или други пресни храни!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пийте цитронада с натурален ,прясно изстискан лимонов сок,може и сок от грейпфрут да си изстискате,но най-добре е лимоновия сок.Вода 1 литър,захар(ако желаете 2 с.л.),лимонов сок от 3 лимона и чаена лъжичка сода,бъркате и пиете!Витамини също.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДАЗащо пишеш глупости,българските таблетки на витамин С са със специално покритие,за да не вреди на стомаха!Доста от таблетките затова имат такова покритие!Не го слушайте, витамин С е много полезен и подсилва имунната система!
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изоприносин, то е идеално силно лекарство за вдигане на имунитета, то също се използва и за убиване на вируса на хепатит Б, но за съжаление и него вече го няма по аптеките, както и спирт, и ръкавици, и маски!
3
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Зависи какъв е алкохола ако е водка или уиски може не повече от 2=3 да изпиеш но ако е българска ракия гроздава или сливова трябва най малко 3=4 на ден ( аз пия по 4=5)много добро лекарство лекува без грешка.Близко е времето когато Китай, Италия и останалите държави да започнат внос на това лекарсто от България и Сърбия.
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не кажете че в курана вируса има три съставки една от които е Спин. Затова възрастни хора с придружаващи болести умират за няколко дни. Или нямате разрешение да пишете истината. Ало не ни успивайте с тези измишльотини слаба ли е имунната система и имали съпътстващи заболявания няма спасение.
1
11
 
12
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Не купувайте от аптеките витамини С. Пих 4 дена подредо тях на четвъртия ден ми се получи гастрит. Нещо ми пареше на стомаха и после гърлото. Спрях витамините от аптеката и после ми мина