На мода: Тъмните кичури

Нов тренд в прическите
13 мар 2020 20:39, Ивета Иванова
4
На мода: Тъмните кичури
Снимка: Pexels

Тъмните кичури набират все по-голяма популярност. Преди, когато ставаше дума за кичури, всеки си представяше изсветляване на косата - правене на кичури, които са по-светли от естествения цвят. Но сега е много модерно да се прави обратното - части от косата да бъдат по-тъмни. Все повече хора отиват на фризьор именно с такава молба.

Разликата със светлите кичури
 
Светлите кичури представляват боядисване на части от косата и тяхното изсветляване, постигане на по-светъл цвят на определени кичури - като руси кичури на кестенява коса. А тъмните кичури, както се разбира от името им, е правенето на горните кичури на косата по-тъмни от естествения цвят.
 
Например, шоколадени кичури на коса с цвят на кестеня, или тъмноруси кичури на коса с цвета на пясъка. "Светлите кичури са чудесен начин да добавите контраст към цвета на косата си, особено, ако искате да смекчите ефекта на русата коса или на светлите кичури", казва Мери Кейт О'Конър пред американското издание на "Cosmopolitan". Те са подходящи и за по-възрастните дами, тъй като така могат да се прикрият белите и сивите косми, без да се налага пълно боядисване на косата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харесват ми. Давайте мaцки.
3
0
 
3
 
! Отговори
Много тъпа статия преди 4 години
Мисля, че и Ивета Иванова мисли така, ама няма избор.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам тъмни кичури, само една розова и една руса коса с грозно прорастнали корени.
1
0
 
4
 
! Отговори
Нормално преди 4 години
За да отиват на траура.