Лоши навици в пазаруването, които да изкорените

Опитвате храна преди да я купите
14 мар 2020 03:00, Михаела Лазарова
10
Лоши навици в пазаруването, които да изкорените
Снимка: istock

Както във всяка област от живота, така и в пазаруването има неписани правила на етикет, които всеки потребител трябва да спазва. Пазаруването в магазин на каквито и да е стоки налага съобразяването с търговския етикет и останалите купувачи, както и търговския персонал. Някои хора прекаляват с грубите навици при пазаруване, което може да навреди на други купувачи и на самите търговци.

Кои са вредните и невъзпитани навици в пазаруването, които трябва да изкорените?

Тествате продукти, които не са предназначени за тестване

Много хора се опитват да проверят продуктите в магазините преди да ги купят, като отварят и тестват продукти, които не са мостри и не са предназначени за тази цел, не е редно да ги опитвате и после да ги оставяте на щанда. Някой след вас ще си ги купи без да подозира, че опаковката и съдържанието им са компрометирани.

Проверявате цената на касата

Едно от най-дразнещите неща в магазина е някой да прави опашка, като разпитва касиерката или иска продукт да му бъде сторниран, защото не е разбрал колко струва. Това би могло да се извини от останалите на опашката само ако цената не е била коректно посочена. В останалите случаи е грубо и невъзпитано спрямо останалите.

Оставяте дрехи в пробната

Много хора имат този лош навик. Не е нужно да оставяте дрехите откъдето сте ги взели, но все пак можете да ги изнесете от съблекалнята и да ги оставите на обозначените от персонала за целта места.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: парипазаруване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги ме е дразнело като разни *** пенсионерки почват да опитват маслини, сирене, не знам си кво преди да купят. Това трябва да се забрани, ама тотално. Купува се и каквото такова. Това с опитванията трябва да се изкорени от магазините със ЗАКОН. Защо не е забранено толкова години, защо. Пълна дивотия.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Амиии... Не ги взимай?
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Това би могло да се извини от останалите на опашката само ако цената не е била коректно посочена. В останалите случаи е грубо и невъзпитано спрямо останалите."Не че нещо, ама само някакви невротични ьеця, могат да изискват и извинение, че някой на касата се забравил с 20 секунди. Ако това е проблем за тез, то определено имате много да поправите в живота си...
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да опипваш с голи ръце кроасаните в Кауфланд и после да не ги купиш. Някои правят точно така.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Кауфланд.Лидъл и Била хлебчетата и кроасаните са на свободен достъп до клиентите.можеш да кихаш.кашляш и пипаш по 200 пъти отгоре им.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко са ? Какъв е броят им ?
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уф пак статия от Михаела ... немога вече